Головна Новини Світ Росія Удар по дипломатії: чому Кремль переніс телефонний дзвінок Джонсона з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар по дипломатії: чому Кремль переніс телефонний дзвінок Джонсона з Путіним

Розмову Джонсона і Путіна перенесли

2 лютого 2022, 11:35 comments1091
Поділіться публікацією:

Телефонний дзвінок між Борисом Джонсоном і Володимиром Путіним був перенесений на середу, 2 лютого, сказав речник Джонсона після того, як Кремль відхилив прохання провести його у вівторок, 1 лютого. Про це повідомляє The Guardian.

Удар по дипломатії: чому Кремль переніс телефонний дзвінок Джонсона з Путіним

Борис Джонсон - The Guardian

Незрозуміло, чи початкова відмова виникла через справжні проблеми з розкладом, чи це було розрахованою неприязню Москви, щоб підкреслити неактуальність Великобританії та слабкість Джонсона, але в будь-якому випадку це завдало удару по намаганням Джонсона представити себе як важливого дипломатичного гравця в українській кризі.

Прем’єр-міністр прилетів до Києва у вівторок, запропонувавши уряду України 88 мільйонів фунтів стерлінгів на боротьбу з корупцією, що є частиною демонстрації британської солідарності з країною у її загрозливому протистоянні з Росією .

Велика Британія розглядається як один із найрішучіших прихильників українського суверенітету, який надає військову допомогу, і деякі українські політики схвально порівнюють її позицію з позицією Німеччини, де досі тривають дискусії про те, чи може уряд у Берліні допомогти.

З 2015 року британські збройні сили підготували понад 22 тисячі українських військовослужбовців для самооборони, а також надали країні пільгові кредити для зміцнення військово-морського флоту. Українська армія вже тренується з новими протитанковими ракетами, наданими Великобританією.

Джонсон є одним із багатьох європейських політиків, які приїжджають до Києва цього тижня, зокрема прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте та численні міністри закордонних справ.

Джонсону потрібно буде знайти тонкий баланс між підкресленням скупчення російських військ на кордоні та вітанням продовження дипломатії між США та Росією. Президент Володимир Зеленський закликав Європу не впадати в істерику щодо російської загрози.

Напередодні свого візиту Джонсон сказав: "Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед обличчям тих, хто прагне її знищити. Ми закликаємо Росію відступити і почати діалог, щоб знайти дипломатичне рішення і уникнути подальшого кровопролиття".

Як повідомляли раніше "Коментарі", Джонсон у Києві заявив, що Великобританія – твердий та непохитний союзник Києва, прихильник цілісності України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини