Головна Новини Світ Росія Удар у спину: у Путіна перехвилювалися через "центр НАТО" в Казахстані
commentss НОВИНИ Всі новини

Удар у спину: у Путіна перехвилювалися через "центр НАТО" в Казахстані

Казахстан відповів Росії та пояснив, що відбувається

25 жовтня 2023, 17:05
Поділіться публікацією:

Новий конференц-зал відкрився у Центрі миротворчих операцій Казахстану в Алма-Ати. І відразу з'явилася інформація, що там нібито за підтримки Америки будуть готувати загони військових-миротворців за стандартами НАТО. У відповідь у Кремлі занервували, але пізніше Міноборони Казахстану пояснило ситуацію.

Удар у спину: у Путіна перехвилювалися через "центр НАТО" в Казахстані

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

Про відкриття центру повідомили у посольстві США у Казахстані. У відкритті брав участь посол США Деніел Розенблюм.

"Ця будівля є черговим проєктом, який здійснюється за підтримки США з метою розширення можливостей Казахстану з підготовки міжнародних загонів миротворців. США пишаються тим, що співпрацюють з Казахстаном в інтересах підтримки безпеки, процвітання та миру", — зазначили в посольстві.

Після цього повідомлення у Кремлі відразу захвилювалися. А речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що "треба зібрати більш детальну інформацію". Він заявив, що РФ розраховує "отримати її від друзів з Астани".

Тож незабаром Міноборони Казахстану спростувало усі повідомляння про відкриття центру НАТО у Алма-Ати. У відомстві заявили, що у країні відкрився лише конференц-зал центру миротворчих операцій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи допомагатиме Казахстан Росії з обходом санкційКазахстан підтримує рішення Євросоюзу щодо санкцій проти Росії за агресію щодо України і не дасть Москві можливості їх обійти. Таку заяву на брифінгу під час офіційного візиту до Німеччини зробив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. 

Лідер Казахстану торкнувся і теми війни в Україні, наголосивши, що Казахстан виступає за негайне припинення військових дій і на мирні переговори щодо статуту ООН.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини