Головна Новини Світ Росія «Удари по Росії вже почали сипатися»: «слуга» Чернєв про втрату Кремлем свого впливу в Європі
commentss НОВИНИ Всі новини

«Удари по Росії вже почали сипатися»: «слуга» Чернєв про втрату Кремлем свого впливу в Європі

Політики, які підтримують Росію в Європі, зазнають поразки на виборах і втрачають вплив

19 жовтня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

Росія стрімко втрачає свій вплив в Європі. Політичні партії і діячі, які роками підтримували політику Кремля, перестають користуватися підтримкою своїх виборців. Схоже, що для російської дипломатії настає чорна смуга. Як передає видання "Коментарі", такими міркуваннями на своїй сторінці в Facebook поділився нардеп, голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«Удари по Росії вже почали сипатися»: «слуга» Чернєв про втрату Кремлем свого впливу в Європі

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Свої роздуми нардеп пояснив тим, що після поразки на виборах правлячої партії потрапив в реанімацію і був визнаний недієздатним президент Чехії Мілош Земан. Йому стало зле після, очевидно, важкої розмови зі своїм соратником, прем'єр-міністром, мільярдером Андрієм Бабішем. Адже крім власної поразки, в парламент взагалі не пройшли їх партнери по коаліції соціал-демократи і комуністи, які орієнтувалися на Росію. Тепер Земана, очевидно, знімуть з поста президента, Бабіш втратить посаду прем'єр-міністра, а до влади можуть прийти ліберали. Вперше за багато років політика Чехії по Росії може стати більш жорсткою.

"Змішалися карти Кремля і у Франції напередодні президентських виборів в квітні наступного року. Якщо раніше було тільки два основні кандидати на посаду — Еммануель Макрон і Марін Ле Пен, і обидва влаштовували Росію, то тепер з'явився третій — Ерік Земмур, відомий тележурналіст, який стрімко набирає рейтинг і вже дихає в спину двом лідерам перегонів", — зазначив нардеп.

Він додає, невдалими для Кремля стали вибори і в Німеччині. Адже жодна коаліція тепер не може бути створена без участі зелених і "вільних демократів", які відомі своїми антиросійськими настроями і за традицією отримають посаду міністра МЗС. До того ж відомі своєю лояльною позицією до Кремля ліві і "Альтернатива для Німеччини" втратили значну частину голосів виборців і тепер їх представництво в Бундестазі значно зменшиться.

Єгор Чернєв продовжує, здали свої позиції проросійські сили і в Австрії. Так, після звинувачення в корупції був змушений подати у відставку канцлер Себастьян Курц, якого підозрювали в зв'язках з Кремлем, а його партія тепер може втратити підтримку виборців.

"Але цими країнами справа не закінчується. Багато аналітиків пророкують подальший провал проросійських сил також на виборах в Болгарії і в інших країнах. По-перше, цьому сприятиме агресивний газовий шантаж Європи з боку Кремля. Адже пересічні громадяни європейських країн будуть звинувачувати, перш за все, Росію в ціні на газ і холодних квартирах. По-друге, згортаючи зв'язку з НАТО і залякуючи європейців "червоними лініями" по Україні, Москва позиціонує себе не другом Європи, а ворогом. І це також може викликати значне зростання антиросійських настроїв серед європейців. Перегинати палицю занадто довго небезпечно. Вона може раптом випростатися і вдарити по лобі. І такі удари на Росію вже почали сипатися ", — підсумував нардеп.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Кремль знову нагадав про "червоні лінії" по НАТО і Україні. Експерти розповіли, кому адресовано це послання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини