Головна Новини Світ Росія Удари по Татарстану. Який сигнал отримав ворог та адміністрація Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Удари по Татарстану. Який сигнал отримав ворог та адміністрація Байдена

Українські безпілотники вперше подолали відстань у понад тисячу кілометрів та вразили цілі на території Татарстану. Експерти вважають, що таким чином Київ послав сигнал не тільки країні-агресору, а і США

2 квітня 2024, 14:28
Поділіться публікацією:

Удари по НПЗ Татарстану та заводу з виробництва "Шахедів" — це дуже добре, адже демонструють, що вже є можливість туди діставати, підкреслив у Фейсбуці політолог Тарас Загородній.

Удари по Татарстану. Який сигнал отримав ворог та адміністрація Байдена

Дрони атакували цілі в Татарстані

За його словами, Татарастан — індустріально дуже розвинутий регіон, там є розвинута нафтова промисловість, плюс завод з виробництва вертольотів та стратегічних бомбардувальників ТУ-160 ("Білий лебідь").

"Це ще додатковий фактор тиску на місцеві еліти, які з 90-их згорнули свою "боротьбу за незалежність" після того, як їм дали керувати великою часткою місцевих ресурсів. Тепер вони знищуються через Москву. Я не вірю, що там почнется сепаратизм через відсутність зовнішнього кордону (як, наприклад, у Чечні), але деякі процеси може запустити"
, — відзначив експерт.

За його словами, дуже добре, що удари починають йти у глибину Росії.

"Це важіль тиску у тому числі на адміністрацію Байдена, щоб швидше ворушила шарнірами для допомоги Україні"
, — додав Загородній.

При цьому політексперт Олександр Кочетков також звертає увагу на те, що удари відбулися на поки що рекордній для нас дальності понад 1000 км. Атаку, принаймні, на Єлабугу, здійснював апарат літакового типу, розмах крил 4,6 метра, швидкість 100-150 км/год. Він дуже схожий на цивільний легкомоторний літак, мабуть, саме так його сприймали пересічні росіяни, які бачили політ, тому тривоги і не було.

"Проте подібний удар — це як кавова чашка холодної води у спекотний день: гарно, але мало"
, — відзначив експерт.

За його словами, безпілотник, який атакував виробництво "шахедів", схибив метрів на двісті, що на відстані 1200 км є цілком природнім. З урахуванням, що його бойова частина містить навряд чи більше 20 кг вибухівки, безпосередньо вороже виробництво пошкоджень не зазнало. Тобто, удар має здебільшого психологічний вплив. При цьому у НПЗ влучання є, але пошкодження не виглядають критичними, додав Кочетков.

"А от якби на кожну ціль з інтервалом хвилин 15-30 заходили п’ять безпілотників, то вірогідність враження цілі і значного руйнування ворожого виробництва була б значно більшою. А так ворог вже попереджений, ефект неочікуваності втрачено. Агресор спробує посилити пильність, для прикриття заводу у Єлабузі буде використовувати ЗРК та винищувачі, для яких такі великі і повільні безпілотники є нескладною мішенню"
, — написав у Фейсбуці Кочетков.

Він припустив, що, ймовірно, атаку насправді здійснювали декілька апаратів, як і було потрібно, просто на таку граничну дальність долетіли не всі. Але тоді були б повідомлення про виявлення безпілотників, які впали, але ворог, за звичкою, брехав би, що їх збито. Проте, підкреслює політолог, таких повідомлень нема.

"Тому вважаю, що краще не гнатися за піар-ефектом, не поспішати, виготовити потрібну кількість апаратів і наносити масовані удари"
, — додав він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Головне управління розвідки Міноборони України в Росії атакувало завод зі збірки дронів, який від нашої держави знаходиться на відстані більше тисячі кілометрів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини