Головна Новини Світ Росія Україна є лише "інструментом": Путін звинуватив США в спробі затягнути Росію у війну
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна є лише "інструментом": Путін звинуватив США в спробі затягнути Росію у війну

Путін заявив, що США турбуються про стримування Росії, а не про безпеку України

2 лютого 2022, 10:30
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 1 лютого, звинуватив Захід у навмисному створенні сценарію, покликаного заманити його у війну, та ігноруванні проблем безпеки Росії щодо України. Про це повідомляє Reuters.

Україна є лише "інструментом": Путін звинуватив США в спробі затягнути Росію у війну

Президент Росії Володимир Путін виступає під час прес-конференції після переговорів з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у Москві - Reuters

"Вже зараз ясно... що фундаментальні російські занепокоєння були проігноровані", — сказав Путін на прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини.

Путін описав потенційний майбутній сценарій, за яким Україну приймуть до НАТО, а потім спробують відбити півострів Крим, територію, захоплену Росією в 2014 році.

"Давайте уявимо, що Україна є членом НАТО і починає ці військові операції. Ми маємо воювати з блоком НАТО? Хтось думав про це? Мабуть, ні", — сказав Путін.

Кремль хоче, щоб Захід поважав угоду 1999 року про те, що жодна країна не може зміцнювати власну безпеку за рахунок інших, заявив міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Під час розмови з держсекретарем США Ентоні Блінкеном він підняв хартію, підписану в Стамбулі членами Організації з безпеки і співробітництва в Європі, до якої входять США та Канада.

"Якщо президент Путін справді не має наміру війни або зміни режиму, — сказав секретар міністру закордонних справ Лаврову, — тоді настав час відвести війська та важке озброєння і почати серйозну дискусію", — сказав журналістам високопоставлений чиновник Держдепу.

США готові обговорити надання Кремлю можливості перевірити відсутність крилатих ракет "Томагавк" на базах НАТО в Румунії та Польщі, якщо Росія поділиться подібною інформацією про ракети на певних російських базах, повідомляє Bloomberg.

Путін не говорив публічно про українську кризу з 23 грудня, залишаючи невизначеність щодо особистої позиції, в той час як дипломати з Росії та Заходу брали участь у неодноразових раундах переговорів.

Слова Путіна у вівторок, 1 лютого, відображали світогляд, згідно з яким Росія повинна захищатися від агресивних і ворожих Сполучених Штатів. Вашингтон насамперед турбується не про безпеку України, а про стримування Росії, сказав Путін.

"У цьому сенсі сама Україна є лише інструментом досягнення цієї мети. Це можна зробити різними способами, втягнувши нас у якийсь збройний конфлікт і за допомогою своїх союзників у Європі змусили ввести проти нас ті жорсткі санкції, про які вони зараз говорять у США", — сказав Путін.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який часто сперечався з західноєвропейськими лідерами щодо демократії у власній країні, сказав, що після переговорів з Путіним він вірить, що є місце для компромісу.

"Сьогодні я переконався, що існуючі розбіжності в позиціях можна подолати і можна підписати угоду, яка б гарантувала мир, гарантувала безпеку Росії і була б прийнятною також для країн-членів НАТО", — сказав Орбан.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Путін допустив війну з НАТО після вступу до Альянсу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

светлана

2 лютого 2022, 10:51

и он чертовски прав а если драка неизбежна....дальше знаете


Новини