Головна Новини Світ Росія “Український синдром” для РФ буде страшнішим за “афганський” або “чеченський”
commentss НОВИНИ Всі новини

“Український синдром” для РФ буде страшнішим за “афганський” або “чеченський”

Стрибкоподібне збільшення насильницьких злочинів у Росії стане одним із можливих сценаріїв розвитку ситуації, але не єдиним

23 квітня 2023, 18:44 comments3349
Поділіться публікацією:

Росію вже поглинає хвиля тяжких злочинів. Сплеск викликаний поверненням додому військовослужбовців із посттравматичним синдромом, які брали участь в агресії проти України. Незабаром злочинність: вбивства, насильство, пограбування, зґвалтування — геть захлисне російські міста. Таку думку в Телеефірі висловив російський журналіст, соціолог Ігор Яковенко, пишуть "Коментарі".

“Український синдром” для РФ буде страшнішим за “афганський” або “чеченський”

Посттравматичний синдром у військовослужбовців Росії провокує важкі злочини

На його погляд, уже можна говорити про “український” синдром у тих, хто повертається з війни.

“За аналогією з “чеченським синдромом”, який був під час двох чеченських воєн, за аналогією з “афганським синдромом”. Усе це ми бачили на вулицях, у дворах, у квартирах, що відбувалося з людьми, які поверталися із цих трьох воєн… Там було багато людей із серйозно зміненою психікою”, — коментує гість ефіру.

Яковенко зазначає, що “український синдром” для російського суспільства посилюватиметься особливістю російсько-української війни: великою кількістю російських кримінальників, які беруть участь у ній.

“Тут не потрібно жодного посттравматичного синдрому. Це просто кримінальні злочинці, вбивці, які були звільнені Путіним під диктовку Пригожина. Цього близько не було під час афганської, під час двох чеченських воєн. Це в повному обсязі є зараз… Люди, які після цього повертаються до себе додому або в якісь інші російські міста, продовжують займатися улюбленою справою — продовжують вбивати. Вони нічого іншого не вміли, не вміють і вони звикли, вони так живуть. Вбивство — це їхня форма існування”, — говорить Яковенко.

Він зазначив, що не знає: чи існує статистика, скільки злочинів скоїли в РФ “вагнерівці”, які повернулися з війни, але вважає, що їхній “внесок” є значним.

“Я вважаю, що після того, як український наступ завершиться успішно і велика кількість військовослужбовців з Росії рине в російські міста, хвиля злочинності збільшиться на порядок. Я думаю, що злочинність: вбивства, насильство, пограбування, зґвалтування — просто захлисне російські міста. Власне, як це було в українських містах, які окупували російські військові”, — зазначив російський журналіст.

За його словами, стрибкоподібне збільшення насильницьких злочинів у Росії стане одним із можливих сценаріїв розвитку ситуації, але не єдиним.

“Існує ймовірність звалювання Росії у смуту, велику смуту, справжню смуту та переродження цієї імперіалістичної війни у війну мафіозну. Коли різні мафіозні клани, підкріплені численними ПВК — а зараз уже понад 30 приватних військових компаній створено — братимуть участь у цій мафіозній боротьбі за території та власність. Величезна кількість озброєних людей, які повертатимуться з фронту, зіграють роль пального матеріалу”, — окреслив Ігор Яковенко другий сценарій.
Він також зазначив, що сплеск злочинності в РФ не вплине на готовність росіян брати участь у злочинній війні проти України, оскільки російське суспільство загалом позбавлене емпатії.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що контрнаступ Збройних Сил України, попри часті обговорення, стане неочікуваним сюрпризом для російських військових. Українське військове керівництво плідно працює над цим.

Читайте також на сайті "Коментарі" – як довго Путін ще зможе продовжувати війну – на що вистачить грошей у бюджеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини