Головна Новини Світ Росія Українського морпіха, який потрапив у російський полон, вперше судитимуть на території країни-агресорки
commentss НОВИНИ Всі новини

Українського морпіха, який потрапив у російський полон, вперше судитимуть на території країни-агресорки

Українському морському піхотинцю – Антону Череднику, котрий потрапив у полон в Росії, вперше може загрожувати довічне ув’язнення, на території країни-агресорки.

7 квітня 2023, 10:55
Поділіться публікацією:

Тамтешній суд звинувачує українця у нібито вбивстві мирного жителя у Маріуполі. Пишуть "Коментарі" з посиланням на "24 канал". Українця звинувачують одразу за чотирма статтями.

Українського морпіха, який потрапив у російський полон, вперше судитимуть на території країни-агресорки

У Росії можуть довічно засудити українського морського піхотинця

У Ростові-на-Дону, Південний окружний військовий  суд розглядає справу 44-річного Антона Чередника, котрого у Росії, звинувачують у вбивстві мешканця селища Мирне, — Олександра Піскунова. Його застрелили, нібито після того, як чоловік не зміг вимовити слово "паляниця". Це сталося 27 березня 2022 року.

Згідно версії сторони обвинувачення, Чередник вчинив так "на тлі ненависті до представників російської національності, прихильників "русского міра".

Також, Череднику висувають звинувачення у намаганні захопити владу у Донецьку у проросійських сепаратистів; у проходженні навчання для терористичної діяльності та жорсткому поводженні з цивільними особами.

Як розповів адвокат морпіха, — Володимир Бакулов, позиція українця, під час подання свідчень – неоднозначна.

"Під час попереднього слідства український військовий у повному обсязі визнавав себе винним. Під час судового засідання Чередник змінив позицію", — зазначив Балуков.

Це перша справа у Росії, яку розглядає тамтешній суд, а не на території України, під контролем Кремля.

Український морський піхотинець потрапив у полон весною, минулого року.  Сам він уродженець Дніпра, котрий тривалий час проживав у Кривому Розі. Чоловік служив у 501 окремому батальйоні морської піхоти у званні старшого сержанта, додає "24 канал".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, Росія запустила дезінформаційну операцію про українських військових, які нібито здаються в полон, адже командування України відправило їх на фронт без належної підготовки.
Читайте також на сайті "Коментарі", 
у США відреагували на розстріл військовополоненого українця російськими окупантами.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини