Головна Новини Світ Росія В Держдумі назвали умови, за яких РФ візьме участь у другому саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

В Держдумі назвали умови, за яких РФ візьме участь у другому саміті миру

Росія, буцімто, готова взяти участь у саміті миру, якщо буде чіткий і зрозумілий порядок денний

5 серпня 2024, 20:33 comments1447
Поділіться публікацією:

Росія готова взяти участь у другому Саміті миру щодо України, якщо буде чітко визначено порядок денний заходу, повідомив депутат Державної думи РФ Олексій Чепа.

В Держдумі назвали умови, за яких РФ візьме участь у другому саміті миру

Саміт миру

Чепа зазначив, що наразі Росія не отримала пропозицій, які могли б її задовольнити.

"Сьогодні ми бачимо, що Україна робить з другого саміту чергове шоу: немає ні чіткого порядку денного, ні нормальної організації заходу. А Росія не братиме участі без наявності конкретного порядку денного та обліку вимог, про які говорив президент країни", — зазначив російський політик.

На його думку, підготовка до другого саміту, в якому передбачена участь Росії, є декларативною, що свідчить про відсутність реальної готовності української сторони до врегулювання конфлікту.

Як зазначив російський політик, у таких умовах діалог навряд чи можливий. Він додав, що Росія не отримала жодної пропозиції, яка могла б задовольнити Кремль, натомість бачимо постачання американських винищувачів F-16 та продовження ударів по російській території.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що речник Кремля Дмитро Пєсков спростував будь-які припущення про те, що обмін в'язнями між РФ та країнами Заходу ознаменував будь-яке розморожування відносин, яке могло б відкрити шлях до мирних переговорів у війні проти України. Як відзначив політолог Володимир Фесенко, Росія від самого початку не визнавала саміти миру, ініційовані Україною, та одразу ж відмовилася від участі у другому саміті миру, незважаючи на публічне запрошення з боку України. Пєсков не сказав нічого нового. Саміти миру ламають російську стратегію примусу України до переговорів на своїх умовах. Саме тому, каже експерт, Росія не визнає саміту миру, і з високою ймовірністю не братиме участі у другому саміті миру. Єдиний фактор, який теоретично може змінити позицію Росії, – це Китай.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини