Головна Новини Світ Росія В ГУР розповіли, якими шахрайськими методами Росія заманює сирійців на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В ГУР розповіли, якими шахрайськими методами Росія заманює сирійців на війну в Україні

Росіяни активно вербують найманців у Сирії, обіцяючи охочим роботу в охороні на нафтопереробних заводах, проте насправді їх відправлять на війну в Україну, повідомили в ГУР Міноборони, передає портал «Коментарі»

7 лютого 2024, 17:12
Поділіться публікацією:

Росія шахрайськими методами через турфірми вербує на війну в Україні сирійців. За даними ГУР, охочих спокушають високооплачуваною роботою на нафтопереробних об’єктах в Якутії, а потім заманюють ще більш оплачуваною роботою в Бурятії. Проте, як відзначають розвідники, в Улан-Уде сирійців чекає мобілізація до 5-ї окремої гвардійської танкової бригади ЗС РФ (в/ч 46108) та подальша участь у бойових діях в Україні.

В ГУР розповіли, якими шахрайськими методами Росія заманює сирійців на війну в Україні

РФ через турфірми вербує сирійців на війну

У ГУР Міноборони також повідомили, що сирійців готують "до роботи в охороні" неподалік Алеппо та аеродрому Kuweires. Перша партія, а це близько тисячі найманців, проходить вишкіл з акцентом на ведення бойових дій у міській забудові.

Після проходження навчань, повідомляють у розвідці, бойовиків доправлять на авіабазу Хмеймім, а звідти в Росію. Після прибуття їм видають російські паспорти, а потім мобілізують до окупаційної армії.

"Рекрутинг сирійців на війну свідчить про погіршення морально-психологічного стану російських окупаційних військ через масштабні втрати та необхідність їх поповнювати для подальших м’ясних штурмів",
— йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія лише на сході втрачає загиблими у 8 разів більше, ніж Україна. Але, незважаючи на це, ставка у противника робиться однаково на людський ресурс. Станом на грудень 2023 року втрати Росії у війні в Україні становили 339 850 військових.

"Коментарі" повідомляли, що колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр відреагувала на заяви нардепа Давида Арахамії, який закликає оприлюднити втрати України на війні. За її словами це не питання доступу інформації чи свободи слова, а необхідність під час війни. Вона заявила, що основна причина, чому Україна приховує свої втрати на війні через необхідність військовим планувати операції. За її словами військові планують свої дії покладаючись на інформацію про кількість боєздатних солдатів у власному підрозділі та підрозділі противника. Також Маляр зауважила, що Росія так само намагається приховати власні втрати від України. Однак через протистояння на інформаційному фронті, Україна оприлюднює дані про втрати Росії на війні. Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ Росія на війні в Україні втратила понад 390 тис. військових. За словами Ганни Маляр ця цифра базується як на вбитих росіянах, так і поранених, адже вони вже не здатні вести бойові дії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини