Головна Новини Світ Росія В ISW розповіли, що пообіцяла Росія Ірану замість поставки зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

В ISW розповіли, що пообіцяла Росія Ірану замість поставки зброї

Аналітики ISW вважають, що Росія надає безпрецедентний рівень військової та технічної підтримки Ірану в обмін на зброю

10 грудня 2022, 08:30 comments1006
Поділіться публікацією:

За згодою Ірану на співпрацю з Росією у військовому секторі стоїть не лише суто фінансові аспекти, коли є бажання заробити на продажу озброєння. Є й інший аспект. Іран може отримати сучасне військове обладнання та компоненти, включаючи гелікоптери та системи ППО від Росії в обмін на постачання високоточних ракет та дронів. Оскільки в РФ вже є гострий дефіцит із високоточною зброєю у війні проти України, було ухвалено рішення посилити співпрацю з Іраном. Як передає видання "Коментарі", про це говорить з я оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

В ISW розповіли, що пообіцяла Росія Ірану замість поставки зброї

Прапори Росії та Ірану. Фото: mehrnews.com

Американські аналітики звертають увагу, що Росія може відправити Ірану літаки Су-35 протягом наступного року і, можливо, прагне створити спільну російсько-іранську лінію з виробництва безпілотних систем РФ.

Посилаючись на заяви представників розвідки США від 19 листопада, в ISW зазначають, що Росія та Іран восени завершили угоду про виробництво іранських безпілотників на російській території.

"9 грудня російський міліблогер заявив, що монітори повітряного руху показують, що вантажні літаки ВПС Ірану відновили польоти до Москви 8 грудня після короткої перерви у таких польотах", — інформують фахівці.

У звіті також додають, що 3 грудня заступник міністра оборони РФ генерал-полковник Олександр Фомін зустрівся з начальником Генерального штабу збройних сил Ірану генералом Мохаммадом Багері у Тегерані.

Ймовірно, вони обговорювали продаж іранських безпілотників та ракет Росії для використання у війні проти України.

"Російські військові все більше покладаються на системи озброєння іранського виробництва через виснаження власного арсеналу систем високоточної зброї", — підсумували Інститут вивчення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова, — The Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Patriot, Abrams та Leopard: в Офісі президента назвали терміни отримання потужної зброї від Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини