Головна Новини Світ Росія В ООН відреагували на скаргу Росії щодо порушень України прав людини в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН відреагували на скаргу Росії щодо порушень України прав людини в Курській області

ООН вимагає від Росії отримати доступ до Курської області.

13 серпня 2024, 17:05 comments15951
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російська омбудсменка Тетяна Москалькова відправила запит до Управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Курській області. В ООН відреагували на заяву Москалькової та закликали Росію надати доступ на територію Курської області для збору інформації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В ООН відреагували на скаргу Росії щодо порушень України прав людини в Курській області

Представниця УВКПЛ ООН Равіна Шамдасані. Фото з відкритих джерел

Офіційна представниця Управління верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані прокоментувала заяву російської омбудсменки.

"Ми намагаємось зібрати інформацію про ситуацію у Курській області, але без доступу це дуже складно. Ми просимо у Росії доступ на її територію, щоб мати можливість отримати додаткову інформацію", — повідомила Шамдасані.

Нагадаємо, що 11 серпня уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова заявила про "варварський напад" України на Курську область від якого, за її словами "постраждали тисячі мирних жителів". Як наслідок Москалькова подала заявку в ООН у якій вимагає міжнародну організацію засудити Україну через нібито масове порушення прав людини. 

Цинізм ситуації полягає в тому, що за повідомленням Офісу Генерального прокурора України з 24 лютого 2022 року по 2 листопада 2023 року було зареєстровано понад 107 тис. російських злочинів проти України, які стосуються катувань, неналежного поводження з полоненими, викрадення дітей та вбивств.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про п'ять фейків та маніпуляцій, які поширює російська пропаганда про бої в Курській області.

Також "Коментарі" писали про плани Росії здійснити інформаційно-психологічні спецоперації у яких Кремль хоче звинуватити Україну у вчиненні воєнних злочинів у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини