Головна Новини Світ Росія В РФ плани щодо окупації України, як у Петра І та Катерини ІІ: у що вірить ворог
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ плани щодо окупації України, як у Петра І та Катерини ІІ: у що вірить ворог

Російські еліти цілком підтримують кровожерливу загарбницьку політику свого диктатора і мріють про окупацію України

28 серпня 2024, 20:51
Поділіться публікацією:

Дискусії про те, як завершиться війна в Україні, точаться не лише на Заході, а й у Росії. Видання Foreign Policy поспілкувалося з представниками російської еліти, щоб дізнатися їхні думки щодо війни та її ймовірного завершення.

В РФ плани щодо окупації України, як у Петра І та Катерини ІІ: у що вірить ворог

Переговори України і РФ

Зокрема, згідно з результатами розмов, лише невелика частина респондентів підтримує ідею повної перемоги Росії, включно з анексією нових територій або встановленням проросійського уряду в Києві. Більшість же виступає за якнайшвидше припинення вогню вздовж поточних ліній фронту, вважаючи, що українські сили не зможуть повернути значні території. Навіть вторгнення українських військ у Курську область не вплинуло на російські оцінки, особливо через успіхи РФ на Донбасі. Один із експертів з безпеки зазначив: "Рано чи пізно їм доведеться піти з Курська, але ми ніколи не підемо з Криму і Донбасу".

За інформацією видання, більшість російських еліт вважають, що РФ не зможе силою захопити великі міста, як-от Харків. Вони наголошують, що взяття навіть невеликих міст, таких як Бахмут, відбувається із значними втратами. Тому, будь-які окуповані райони мають використовуватися як козирі у майбутніх переговорах.

Окрім того, на думку російської еліти, повна перемога потребуватиме масштабної мобілізації, що може викликати суспільний опір. Ідея подальшої агресії проти НАТО також була відкинута, адже, за словами респондентів, це не принесе вигоди Росії і лише накличе різні небезпеки.

При цьому, за інформацією видання, представники російської еліти погоджуються, що РФ не залишить захоплені території в чотирьох українських областях. Однак вони допускають можливість повернення інших територій, наприклад у Харківській області, в обмін на їхню демілітаризацію. Це б могло забезпечити припинення вогню і дозволило б кремлівському диктатору Володимиру Путіну заявити про захист прикордонних російських областей. Також обговорюється можливість обміну територіями Харківщини на ще не повністю окуповані чотири області.

Більшість респондентів зазначають, що Росія зменшить вимоги, якщо Захід погодиться на головні умови Москви. Наприклад, у питанні "денацифікації" вони вважають за достатнє ухвалення закону про заборону неонацистських партій в Україні, замість зміни режиму в Києві.

Усі опитані визнали, що Росія не зможе добитися міжнародного визнання анексії українських територій, адже це питання не підтримають не лише Україна та Захід, а й Китай, Індія та Південна Африка. Тому статус цих територій може залишитися невизначеним, як у випадку Турецької Республіки Північного Кіпру.

Російські переговорні позиції визначатиме ситуація на полі бою та рішення Путіна. Якщо українські сили утримають лінію фронту, саме по ній буде укладено мирну угоду. Але в разі поразки України, Росія може розглядати претензії на ще більші території, які були завойовані Петром І та Катериною ІІ, підкреслюють представники російської еліти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог справді має план максимум по окупації українських територій, втім у ЗСУ з цього приводу своя думка.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини