Головна Новини Світ Росія В РФ відмовились від участі у «саміті миру» і виставили чергову вимогу щодо припинення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ відмовились від участі у «саміті миру» і виставили чергову вимогу щодо припинення війни

Речниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Росія не прийматиме участь у «саміті миру», який має відбутися в Швейцарії. Втім, Росію туди ніхто і не запрошував. Також вона назвала умови, які можуть зупинити війну

13 березня 2024, 19:59 comments1066
Поділіться публікацією:

У Швейцарії має відбутися "саміт миру", до участі в якому запрошено понад 160 країн. На ньому, лідери країн мають обговорити так звану "формулу миру" президента Володимира Зеленського. Відомо, що на першому етапі обговорення ніхто не має наміру запрошувати Росію. Як відзначив голова Офісу президента Андрій Єрмак, можливо РФ запросять на подальші засідання, коли лідери світу приймуть рішення щодо встановлення миру в Україні і доведуть їх до країни-агресора.

В РФ відмовились від участі у «саміті миру» і виставили чергову вимогу щодо припинення війни

Марія Захарова

При цьому Марія Захарова заявила, що Росія не прийматиме участь у "саміті миру", бо там обговорюватимуть "формулу Зеленського", яка до того ж начебто виставлена в ультимативній формі. Окрім того, речниця російського МЗС "визвірилася" на Швейцарію, яка на її думку, втратила свій нейтралітет і тому не може приймати саміт подібного характеру. Ймовірно, мова йде про те, що навіть Швейцарія, яка завжди вважалась нейтральної державою, запровадила проти Росії санкції за її невмотивовану агресію по відношенню до України.

Також речниця російського МЗС заявила, що "саміт миру" не принесе той самий мир, бо начебто неможливо домовитися ні з Україною, ні з країнами Заходу.

Окрім того, Захарова назвала умови, які мають бути виконані, щоб Росія почала переговори щодо припинення війни в Україні. Так, речниця російського МЗС вимагає, аби країни Заходу припинили постачати Україні зброю. Також вона хоче "отримати сигнал", що "справедливі вимоги" Росії щодо сприйняття нових реалій на землі, будуть враховані. Очевидно, РФ хоче, щоб всі захоплені в Україні території залишились під її контролем.

Нагадаємо, раніше кремлівський диктатор Володимир Путін розповів, що він хоче отримати від угоди про мир з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

наташа

13 березня 2024, 20:56

п,рекратите войну солдат домой депутатов на фронт


Новини