Головна Новини Світ Росія В РФ зробили істеричну заяву щодо американських винищувачів: чим погрожують на цей раз
commentss НОВИНИ Всі новини

В РФ зробили істеричну заяву щодо американських винищувачів: чим погрожують на цей раз

В РФ чергова істерія із приводу американських винищувачів

10 червня 2024, 17:56
Поділіться публікацією:

Голова оборонного комітету Держдуми країни-агресора Андрій Картаполов видав чергову безглузду істеричну заяву щодо американських винищувачів F-16.

В РФ зробили істеричну заяву щодо американських винищувачів: чим погрожують на цей раз

Андрій Картаполов

Зокрема, депутат терористичної Росії заявив, що F-16 та аеродроми їхнього базування за межами України, буцімто, стануть "законною ціллю" для збройних сил, якщо ці літаки будуть виконувати бойові завдання.

"Якщо вони (F-16) не будуть використовуватися за прямим призначенням, то не будуть (законною ціллю для ЗС РФ), а ось якщо вони братимуть участь у бойових вильотах, то, безумовно, будуть",
– заявив Картаполов.

Окрім того, російський депутат заявив, що йдеться також про аеродроми, на яких базуватимуться ці винищувачі, з усіма можливими наслідками.

При цьому російський політик підкреслив, що РФ, буцімто, не буде мати до Заходу претензій, якщо американські винищувачі будуть стояти на аеродромах, як на зберіганні, після чого їх перевозитимуть до України, і вже там оснащуватимуть, проводитимуть техобслуговування, а літатимуть винищувачі з українських летовищ.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще рік тому було ухвалено політичне рішення про те, щоб передати Україні винищувачі F-16. Проте, цих таких потрібних Україні винищувачів у країні досі немає. Експерти неодноразово звинувачували Захід у тому, що він усіма можливими способами затягує процес передачі Україні винищувачів, зокрема, і через непомірно довге навчання пілотів. Окрім того, експерти говорили і про те, що Захід дає Росії час для того, щоб підготуватися до того часу, коли у України з’являться F-16. Саме тому, експерти переконані, що Україні потрібно брати французькі винищувачі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини