Головна Новини Світ Росія У Росії чоловік заразив коронавірусом відразу кілька тисяч осіб: що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії чоловік заразив коронавірусом відразу кілька тисяч осіб: що про це відомо

Хворий може заразити багато людей, якщо не дотримується карантинних обмежень

7 серпня 2021, 11:39
Поділіться публікацією:

У Росії знайшли людину, яка заразила сотні людей коронавірусною інфекцією. Відомо, що хворий інфікував 1,5 тис. осіб. Про це розповів російському виданню ТАСС глава філії Державного наукового центру вірусології й біотехнології "Вектор" Росспоживнагляду в Єкатеринбурзі Олександр Семенов.

У Росії чоловік заразив коронавірусом відразу кілька тисяч осіб: що про це відомо

Коронавірус в Росії (фото з відкритих джерел)

"У Росії випадок суперсідінгу, або суперраспространенія максимально зафіксований, коли одна людина заразив відразу 1500 інших", — заявив він.

Деталей про інфікування громадян Росії в Росспоживнагляді не розкривають. Але чиновник зазначив, що таких суперрозповсюджувачів у країні дуже багато.

Відомо, що сьогодні Росія за темпами поширення мутованого штаму "Дельта", який, за інформацією лікарів ВООЗ, є більш заразним, ніж інші види коронавірусу, лідирує у світі.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як розпізнати основні симптоми штаму "Дельта": в МОЗ дали поради. Фахівці повідомляють, що його симптоми відрізняються від звичних симптомів ковіду, про які українці вже знають. Тому в МОЗ назвали важливі симптоми мутованого вірусу.


Для "Дельти" не характерні такі симптоми, як втрата смаку та нюху. Також експерти зазначають, що велика небезпека мутованого вірусу криється в його швидкому поширенні. Цей фактор і відрізняє його від інших мутованих штамів коронавірусу, що сьогодні зареєстровані й підтверджені у світі. Лікарі попереджають українців, що "Дельта" набагато небезпечніший і заразніший, ніж звичайний COVID. Основними симптомами індійського штаму є біль у горлі, головний біль, нежить. Крім того, медики повідомляють про ще кілька важливих симптомів, які можуть підтвердити хворобу: проблеми й порушення слуху, проблеми зі шлунково-кишковим трактом, згустки крові, через які гинуть тканини в організмі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини