Головна Новини Світ Росія В Росії дитяча омбудсменка усиновила примусово вивезеного хлопчика з Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії дитяча омбудсменка усиновила примусово вивезеного хлопчика з Маріуполя

У РФ збираються незаконно усиновити понад тисячу викрадених українських дітей

27 жовтня 2022, 00:03
Поділіться публікацією:

У РФ дитяча омбудсменка усиновили хлопчика, якого російські окупанти незаконно вивезли з Маріуполя. Про це Марія Львова-Бєлова повідомила під час своєї пресконференції, 26 жовтня.

В Росії дитяча омбудсменка усиновила примусово вивезеного хлопчика з Маріуполя

Українських дітей збираються незаконно усиновити в РФ (фото з відкритих джерел)

"Свого сина я побачила, коли евакуювали з Маріуполя групу з тридцять одної дитини", – заявила Львова-Бєлова.

Окрім цього, дитяча омбудсменка РФ повідомила дані, згідно з якими  російські загарбники з окупованих українських регіонів незаконно вивезли до двох тисяч дітей-сиріт.

 З окупованих Донецької та Луганської областей 350 сиріт вже незаконно усиновили та розселили в шістнадцяти регіонах Росії. Ще більше однієї тисячі дітей "чекають" на незаконне усиновлення.

 Окрім цього, Марія Львова-Бєлова повідомила, що незабаром дані про українських дітей опублікують у Державному банку даних. Відтак, інформація про них стане доступною для всіх потенційних усиновлювачів та опікунів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, скільки українців залишається у російському полоні та як з них знущаються окупанти. Російська армія тримає у себе в полоні не тільки військових, але цивільних українців, зокрема й військових. Так, за словами віцепрем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі в заручних окупантів є близько двох з половиною тисяч громадян України. Окрім цього, вона наголосила, що в полоні є дуже багато українських жінок. А РФ повернули тільки декількох з них. Крім того, окупанти дуже жахливо з ними поводяться, зокрема б'ють, знущаються. Тому, вважає чиновниця світ має знати про ці злочини та звірства і не може закрити очі.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини