Головна Новини Світ Росія В Росії імпортозаміщення: почали виготовляти радянську техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії імпортозаміщення: почали виготовляти радянську техніку

Після повномасштабного вторгнення в Україну великі компанії залишають Росію. Влада РФ планує створити свої бренди і називає цей процес імпортозаміщення. Попри це більшість російської продукції є в рази менш якісною ніж закордонні аналоги.

9 листопада 2022, 12:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська компанія "ПОЗіС", яка належить державній корпорації "Ростех" знову починає своє виробництво холодильників "Мир", які не випускались 30 років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт російської компанії.

В Росії імпортозаміщення: почали виготовляти радянську техніку

Імпортозаміщення в Росії. Фото: з відкритих джерел

Холодильники "ДХ-120", більш відомі під назвою "Мир" почали виготовляти ще в 1959 році. З часом вони програли конкуренцію сучасним імпортним моделям та перестали вироблятись.

Генеральний директор "ПОЗіС" Радік Хасанов переконаний, що сучасна модель російського виробництва зможе створити конкуренцію закордонним аналогам.

"Попри велику конкурентну боротьбу, у нас є всі шанси повторити і примножити успіх легендарного "Мира", — стверджує Хасанов.

Також бізнесмен з ностальгією згадує старі холодильники, які за його словами були нібито якісні та надійні.

Генеральний директор "ПОЗіС" готовий виготовляти 600 тис. холодильників марки "Мир" на рік, які мали б покрити потреби росіян у цій техніці через вихід основних закордонних компаній.

Цікаво, що це не перша масштабне імпортозаміщення. Кілька місяців тому мер Москви Сергій Собянін повідомив, що на французькому заводі Renault будуть виготовляти автомобіль "Москвич". Також назву французького підприємства влада Росії вирішила змінити на "Московський автомобільний завод "Москвич". Початок виробництва запланували на грудень 2022 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв що в Росії пройшла похоронна виставка. Ритуальні компанії показували сучасні домовини та інструменти для них.

Також "Коментарі" писали про те, що влада Росії заявила про знищення установок HIMARS, але американські дипломати стверджують, що усі 20 систем HIMARS цілі та працюють в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини