Головна Новини Світ Росія В Росії відреагували на вирок суду Гааги у справі про MH17: що кажуть у Кремлі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії відреагували на вирок суду Гааги у справі про MH17: що кажуть у Кремлі

Російська Федерація очікувано образилась через вирок окружного суду Гааги

17 листопада 2022, 20:36 comments3351
Поділіться публікацією:

Росія відреагувала на вирок окружного суду Гааги щодо авіакатастрофи МН17. Відтак, у Кремлі завили, що це нібито "політичне замовлення". Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на російське видання "ТАСС".

В Росії відреагували на вирок суду Гааги у справі про MH17: що кажуть у Кремлі

Вирок суду Гааги у справі про MH17(фото з відкритих джерел)

У російському МЗС відзначили, що рішення суду, де йдеться про причетність Росії до авіакатастрофи "свідчить, що в його основі лежало політичне замовлення".

"Незважаючи на те, що наша країна не є стороною цього процесу, голландська прокуратура всіляко намагалася представити справу інакше", — йдеться у повідомленні МЗС РФ.

Окрім цього, РФ звинуватила суд у Нідерландах у нібито  порушенні "принципів неупередженого правосуддя на догоду політичній кон'юнктурі",  назвавши його "серйозним репутаційним ударом по всій судовій системі Нідерландів".

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що відома доля двох громадян Росії, які проходять свідками у справі МН17. Двоє громадян Російської Федерації, які змогли дати свідчення у справі про збитий на Донбасі у 2014 році літак, що виконував рейс МН17, отримали притулок у Нідерландах. У тій страшній трагедії загинуло 298 осіб, які представляли 17 країн. Варто зазначити, що починаючи з 2016 року, ця пара отримала три відмови. Тоді їм почали погрожувати працівники російського ФСБ. Історію росіян Олени та Ігоря ЗМІ розповіли влітку 2020 року, для безпеки змінивши їх імена. Як з'ясували журналісти, пара стала випадковими свідками розмови про збиття літака. Олена випадково почула розмову начальника Ігоря у його офісі. Той розмовляв з одним із членів своєї сім'ї. З розмови жінка здогадалася, що співрозмовник начальника перебував в Україні та обіймав високу посаду у штабі терористів "Л/ДНР". У розмові чоловіки обговорювали знищення літака.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини