Головна Новини Світ Росія В Росії затопило уранові свердловини: повінь змила радіоактивний бруд у річку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії затопило уранові свердловини: повінь змила радіоактивний бруд у річку

Російські експерти зі сфери захисту довкілля вважають, що в Курганській області "абсолютно неминуче" зростання захворювань через радіоактивний бруд, який потрапив у річку з уранових свердловин.

22 квітня 2024, 14:16
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Росії продовжує підтоплювати нові міста, села та інфраструктурні об’єкти. В Курганській області вода затопила старі уранові свердловини, а місцеві екологи б’ють на сполох через те, що радіоактивні речовини можуть потрапити до житлової зони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В Росії затопило уранові свердловини: повінь змила радіоактивний бруд у річку

Повінь в Курганській області Росія. Фото з відкритих джерел

В Курганській області Звіриноголівському районі знаходяться свердловини старого родовище "Добровольноє", де уран видобуває "Росатом". Публікації з цього регіону показують, що в наслідок повені були підтоплені місцеві села, а отже й уранові свердловини.

"Якщо затоплено Труд, Знаніє та Звіриноголівське, між якими знаходиться "Добровольноє", значить затоплено і воно, тому що воно знаходиться у низині", — пояснює російський посадовець Олексій Шварц.

Слова Шварца підтверджують і місцеві екологічні організації, які входять у "Фонд громадського контролю за станом довкілля та благополуччям населення".

"Повінь змила в Тобол радіоактивний бруд, який збирався роками від підземних вод зі старих свердловин", — зазначають екологи.

На ці повідомлення відреагував російський експерт з питань довкілля Андрій Ожаровський, який запевнив, що росіянам не потрібно боятись радіоактивного бруду з уранових свердловин, адже річка зменшить концентрацію небезпечних речовин до нормативів. Однак Ожаровський додав, що "абсолютно неминуче" зростання захворювань у Курганській області через ситуацію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в кількох регіонах РФ закликали до негайної евакуації через повінь.

Також "Коментарі" писали, що велика вода у Росії б'є нові рекорди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини