Головна Новини Світ Росія В Росії заявили про "конфіскацію" активів інших країн: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії заявили про "конфіскацію" активів інших країн: що відомо

Росія має намір запустити конфіскацію іноземних активів для юридичних осіб

25 січня 2023, 18:37
Поділіться публікацією:

У Росії заявили, що у разі вилучення їх активів за кордоном на користь України, Кремль також зробить "відповідні кроки" та дзеркально відповість. Таку заяву зробив глава комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Ради Федерації РФ Андрій Клішас, повідомляє російське РБК.   

В Росії заявили про "конфіскацію" активів інших країн: що відомо

Конфіскація іноземних активів у Росії (фото з відкритих джерел)

Кремль може запустити конфіскацію іноземних активів для юридичних осіб.

Клішас також сказав, що можливістю для конфіскації власності фізичних осіб стане рішення суду, адже в російському Кримінальному кодексі є статті, що дозволяють часткову конфіскацію власності. На заваді прямої конфіскації стає Конституція.

"Можлива будь-яка відповідь, аж до конфіскації власності іноземних держав. До конфіскації власності фізичних осіб, я впевнений, не дійде – у нас це не дозволить зробити Конституція", – пояснив він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що понад 50 млн гривень арештованих коштів Greenfield задонатили на ЗСУ. Передача арештованих активів російської компанії відбулася у межах розслідування кримінальної справи за участі Подільської окружної прокуратури міста Києва. У повідомленні зазначається, що діяльність цих компаній та підконтрольних їм суб’єктів господарювання розглядалася державними органами на предмет причетності до фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, та привласнення майна (ч. 2 ст. 110-2, ч. 5 ст. 191 КК України). За клопотанням окружної прокуратури банківські рахунки цих підприємств заарештовано, а 52 млн гривень, розміщених на них, передано на користь Збройних Сил України.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 січня 2023, 19:18

В цій частині конституцію треба змінити, або брати приклад з сусідньої Малокорупції. Тактика Хунти хабарників проста: приймають (скоріше купують) потрібний закон, потім продажний КС приймає рішення, що він не суперечить Конституції. Все одно, конфісковане на заході у Росії майно, а потім розграбовані репарації - опиняться в офшорах, Монако та інших. Тобто захід тільки отримає вигоду від використання малоправославних корупціонерів.


Новини