Головна Новини Світ Росія В Росії заявили про продовження "зернової угоди": відомі умови
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії заявили про продовження "зернової угоди": відомі умови

Росія погодила продовження своєї частини зернової угоди лише на 60 днів

16 березня 2023, 18:10
Поділіться публікацією:

16 березня стало відомо, що Росія продовжила дію своєї частини зернової угоди ще на 60 днів. Своєю чергою  ООН та Туреччина виступали за подовження її на 120 днів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Міністерство закордонних справ країни-агресора.

В Росії заявили про продовження "зернової угоди": відомі умови

Росія повідомила про продовження "зернової угоди" (фото з відкритих джерел)

Варто наголосити, що була продовжена  угода між Росією, ООН і Туреччиною. Ні ООН, ні Туреччина про подовження угоди ще не повідомляли.

Представники Росії заявляли, що не збираються продовжувати дію угоди на 120 днів, бо Кремль не бачить прогресу щодо експорту російського продовольства та добрив. Ще раніше у Москві заявляли, що нібито проведуть свою "оцінку прогресу"  реалізації угоди з ООН. І тільки після цього будуть вирішувати, чи приймати рішення про продовження угоди. 

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що зернова угода під питанням. Міністерство інфраструктури України заявило, що Росія саботує перевірки суден, які прямують до українських портів для відвантаження сільгосппродукції. Кількість нових суден, що входять під навантаження, продовжує зменшуватись у портах Одеси. Тим часом Москва надсилає сигнали, що може не продовжити дію "Зернової угоди", термін якої спливає в березні. Президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Алекс Ліссітса вважає, що нічого несподіваного не відбувається. Минулої осені, нагадує він, ми вже "з боєм" проходили питання продовження роботи "зернового коридору". На думку експерта, всі чудово розуміють, що одна РФ тут не зможе щось зробити, навіть якби їй дуже хотілося. За його словами, спекуляції з боку РФ були абсолютно очікуваними.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини