Головна Новини Світ Росія В Росії журналіста оштрафували за пропаганду наркотиків
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії журналіста оштрафували за пропаганду наркотиків

Юрій Дудь тепер повинен сплатити штраф

21 жовтня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Російський суд виніс рішення про стягнення штрафу з відомого журналіста та блогера, ведучого авторського шоу Юрія Дудя. До речі, це вже не перший раз, коли Дудь потрапляє в таку ситуацію. Раніше інтерв'ю блогера викликали незадоволення в білорусів, що подали на його до суду. Про це пише УНІАН.

В Росії журналіста оштрафували за пропаганду наркотиків

Ведучого оштрафують за інтерв'ю, фото з відкритих джерел

Юрій Дудь брав інтерв'ю в українця Іван Рудський (відеоблогер EeOneGuy) та відомого репера Моргенштерна, якому заборонено виступати в Україні. Журналіст усіх гостей запитує чи вживають вони заборонені речовини. Гості на шоу в деталях діляться про такий досвід. В цього судді вбачають порушення законодавства — пропаганду вживання заборонених наркотичних речовин.

За ці запитання гостям Дудь сплатить штраф у розмірі 100 тисяч російських рублів. Під час останніх інтерв'ю з вищезазначеними персонами гості розказували про свій досвід та чи залежні вони від наркотиків.

Адвокат Дудя наголошував, що в діях блогера немає складу злочину, тому справу треба закрити. Сам блогер та ведучий розповів, що наголошував на тому, що вживати наркотики — це незаконно й небезпечно. Журналіст відкидає звинувачення в пропаганді.

Докази в справі — проведення психолінгвістичних експертиз інтерв'ю. Відомо, що експерти підтвердили факти пропаганди в записах. Зазначимо, що інтерв'ю в Івана Дудь брав ще в березні 2021 року. Тоді відеоблогер поскаржився, що частина його слів про Голодомор та репресії була вирізана, пише УП.

Портал "Коментарі" писав, чому після інтерв'ю з Тімою Білоруських російського блогера викликали до суду. Повідомляється, що Ленінський суд Мінська розглядає справу за позовом власників лейблу Kaufman про захист честі і гідності проти співака Тіми Білоруських та Юрія Дудя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини