Головна Новини Світ Росія У Росії жителям ОРДЛО надали «нові права»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії жителям ОРДЛО надали «нові права»

Жителі окупованого Донбасу, які отримали російське громадянство, зможуть брати участь у виборах в Росії

10 травня 2021, 16:17 comments1688
Поділіться публікацією:

У Росії вирішили не порушувати "політичних прав" жителів так званих республік "ДНР" і "ЛНР", дозволивши їм брати участь у виборах в 2021 році. Слова секретаря Генради "Єдиної Росії" Андрія Турчака цитує ТАСС.

У Росії жителям ОРДЛО надали «нові права»

Вибори в РФ. Фото з відкритих джерел

Йдеться про жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей, які прийняли російське громадянство. За його словами, громадянин РФ "незалежно від території і місця, де він проживає", має політправа, що не можуть бути порушені.

Турчак заявив, що в ОРДЛО побажали взяти російське громадянство 500 тисяч осіб. Повідомляється, що вони зможуть проголосувати на виборах у Держдуму РФ у 2021 році.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін у 2019 році видав указ, яким спростив порядок отримання російського громадянства в окупованих РФ районах України. Паспорти почали видавати 14 липня. Документи "штампують" в Ростовській області.

Нагадаємо, військова ситуація поблизу лінії розмежування на Донбасі продовжує загострюватися з кожним днем. У зоні ООС не припинялися порушення режиму тиші з боку бойовиків навіть у святкові вихідні.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", деякі вітчизняні експерти прогнозували, що вже цієї весни Росія може визнати незалежність Донбасу або ж оголосити про його приєднання до федерації. Однак жоден зі сценаріїв не був розіграний.

Як пояснив у розмові з російським пропагандистом Дмитром Кисельовим керівник МЗС Росії Сергій Лавров, визнання Донбасу залежить від деяких міжнародно-правових актів. При цьому він порівняв ситуацію у регіоні з Абхазією і Південною Осетією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

васидь

10 травня 2021, 17:02

500 тисяч т.зв. "громадян" Росії в ОРДЛО, бажаючих брати участь у виборах держави-агресора потрібно, відповідно, позбавити виборчого права в Україні.


Новини