В США пояснили, чому Кремль постійно погрожує НАТО

Росія погрожує НАТО, щоб створити умови для виправдання та підтримки довгострокового протистояння Москви та Заходу.

Росія постійно критикує НАТО та членів організації вказуючи, що Кремль відповість на будь-які дії з боку альянсу. Американський Інститут вивчення війни проаналізував заяви Росії та пояснив, чому у Кремлі використовують таку риторику.

Після вступу Фінляндії до НАТО у МЗС РФ заявили, що країна "втратила свою незалежність у прийнятті зовнішньополітичних рішень" через вступ до альянсу. Кремль постійно використовує наратив у якому неправдиво стверджує про контроль України з боку НАТО та нібито використання України для погроз у бік Росії.

Зокрема російський посол у Фінляндії Павло Кузнєцов заявив, що Гельсінкі знаходяться на "деструктивному курсі" у відносинах з Росією. За його словами, вступ Фінляндії до НАТО перетворив Балтійський регіон в "зону потенційної ескалації". Крім того, Кузнєцов погрожує відповіддю Фінляндії, якщо в країні буде розміщено ядерну зброю НАТО.

Також дипломат звинуватив Фінляндію у "русофобії", але наголосив, що Гельсінкі мають дружити з Росією, адже неможливо "уникнути географії".

"Російські погрози проти країн-членів НАТО спрямовані на те, щоб стримати Захід, і що російські заяви про уявні загрози на адресу НАТО спрямовані на створення інформаційних умов для виправдання та підтримки передбачуваної довгострокової геополітичної конфронтації із Заходом", - підсумовує Інститут вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Швеції відреагували на погрози Росії після вступу до НАТО скандинавської країни.

Також "Коментарі" писали про те, що у Росії пригрозили знищенням усіх європейців, якщо країни НАТО введуть свої війська в Україну.