Головна Новини Світ Росія В Туреччині пройшла таємна зустріч. Одна республіка хоче незалежності від Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Туреччині пройшла таємна зустріч. Одна республіка хоче незалежності від Росії

Під час зустрічі однієї з кавказьких спільнот було оголошено про потребу незалежності та підготовку до виходу зі складу Російської Федерації.

13 січня 2023, 13:13 comments12317
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну та подальших невдач у війні все більше республік в РФ хочуть незалежності. В кавказьких республіках, зокрема і в Інгушетії росте рівень невдоволення та прагнення до суверенітету. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Twitter українського політичного діяча Антона Геращенка.

В Туреччині пройшла таємна зустріч. Одна республіка хоче незалежності від Росії

Інгуші протестують. Фото з відкритих джерел

7 січня 2023 року в Стамбулі відбувся З'їзд прихильників незалежності Інгушетії. На ньому представники Інгушетії зробили заяву про необхідність отримання незалежності від Росії для збереження своєї релігійної та культурної ідентичності.

"Ми хочемо відновити суверенітет Інгушетії та підготувати вихід зі складу Росії", — оголосили на з’їзді.

Під час оголошеної промови в столиці Туреччини представники Інгушетії вимагають визнати геноцид 1944 року та етнічні чистки 1992 року, які проводила Російська Федерація. Також інгуші засудили російську агресію проти інших країн, зокрема і України.

"Рішуче засуджуємо агресію Росії проти Грузії, Сирії та Чечні. Ми не визнаємо анексію Криму та віроломне вторгнення в Україну", — говорять представники Інгушетії.

Повідомляється, що на зустрічі було багато громадських діячів та активістів Інгушетії, яка поки є суб’єктом РФ. З міркувань безпеки зустріч була закритою, а більшість учасників зібрання залишились невідомими широкому загалу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти дали прогноз на 10 років, де заявили про високу ймовірність розпаду Росії.

Також "Коментарі" писали про переваги для світу від майбутнього розпаду Російської Федерації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини