Головна Новини Світ Росія Відлуння теракту в РФ: чому таджиків у Москві охопила паніка
commentss НОВИНИ Всі новини

Відлуння теракту в РФ: чому таджиків у Москві охопила паніка

За інформацією NYT, таджики в РФ бояться, що після теракту їх масово відправлятимуть на війну до України

28 березня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

У Москві мігранти з Таджикистану намагаються не виходити з дому, бо через теракт у "Крокус Сіті Холл" побоюються депортації чи масового відправлення на війну проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The New York Times.

Відлуння теракту в РФ: чому таджиків у Москві охопила паніка

Мігранти із Таджикистану. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що четверо затриманих підозрюваних у нападі в Підмосков'ї є вихідцями з Таджикистану, в РФ посилилася антимігрантська риторика в Інтернеті. Найактивніше ксенофобія почала розповсюджуватися в пабліках так званих військових блогерів, прихильників вторгнення РФ в Україну, переважно ультраправих.

Як наслідок, Кремль задовольняє запити прихильників війни, обіцяючи більш жорсткі дії проти мігрантів, водночас намагаючись запобігти спалаху міжетнічної напруженості у суспільстві.

"The New York Times" зазначає, згідно з державною статистикою РФ, майже мільйон громадян Таджикистану минулого року були зареєстровані в Росії як трудові мігранти.

Менеджер харчового бізнесу в Москві, де працюють таджики, сказала в коментарі NYT, що настрої нагадують 2000-ті роки, коли мусульмани з Кавказу зіткнулися з поширеною дискримінацією після терактів і війни в Чечні. Таджики у Москві настільки налякані, що взагалі майже не виходять на вулицю, сказала вона.

Вони побоюються не лише депортації, а й того, що їх можуть залучити до війни в Україні, сказав 25-річний Сайданвар, який нещодавно покинув Москву таджицький правозахисник.

"Таджики дійсно бояться, що російська влада почне масово відправляти їх на фронт воювати як помста нашому таджицькому народу", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вплине теракт у Підмосков'ї на російсько-українську війну: які плани у Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини