Головна Новини Світ Росія Відома компанія припинить продаж своїх автомобілів у Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома компанія припинить продаж своїх автомобілів у Росії

Продажі автомобілів цієї марки відчутно зменшилися за останні місяці

30 грудня 2020, 12:10
Поділіться публікацією:

Автомобілі відомого японського концерну Honda Motor Co вийдуть із продажів через офіційних дилерів у Росії вже у 2022 році. Про такі далекоглядні плани 22 грудня оголосила російська дочірня компанія підприємства, пише Reuters.

Відома компанія припинить продаж своїх автомобілів у Росії

Honda припиняє продаж автівок у Росії. Фото із відкритих джерел

Причина такого вчинку — не введення комерційних санкцій чи спроба звузити ринок продажу.  Honda Motor Co збирається реструктуризувати власну діяльність, а тому перевіряє всі можливі механізми.

І хоча через офіційного дилера машини марки Honda росіяни навряд зможуть придбати вже за рік, компанія все одно функціонуватиме на території Російської Федерації. У вільному продажу залишаться "хондовські" мотоцикли, а також енергетичне обладнання. Продовжиться і подальше сервісне обслуговування клієнтів, які вже мають брендовий автомобіль.

Імовірно, на подібне рішення частково вплинуло зниження продажів на російському транспортному ринку. Із січня до листопада 2020 року в країні було продано понад 1,3 млн нових автівок, серед яких усього 1383 — марки Honda. У порівнянні з попереднім аналогічним періодом продажі японської компанії в Росії зменшилися на 15%.

За інформацією Асоціації європейського бізнесу, російські споживачі останнім часом надають перевагу іншим "японцям", наприклад Toyota і Nissan. Так, у листопаді 2020 року через офіційних дилерів Honda знайшла усього 79 нових власників для автомобілів своєї марки. Це майже вполовину менше, ніж роком раніше.

Як на подібну реструктуризацію роботи відомого автоконцерну відреагують у Росії та чи очікувати якоїсь реакції взагалі, поки невідомо.

Попередньо "Коментарі" повідомляли про автомобільні проблеми на ринку Північної Кореї: там із продажу відомі виробники відкликали одразу тисячі машин.

Також на порталі можна дізнатися, хто став фіналістом у конкурсі на найкращий автомобіль 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини