Головна Новини Світ Росія Відомий історик розповів, чию політику наслідує Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий історик розповів, чию політику наслідує Путін

Тімоті Снайдер порівняв дії Путіна щодо українців з політикою Сталіна

21 листопада 2023, 20:51
Поділіться публікацією:








Відомий американський історик, професор Єльського університету Тімоті Снайдер заявив, що президент Росії Володимир Путін наслідує Йосифа Сталіна, коли намагається знищити інфраструктуру України, щоби спровокувати голод у бідних країнах. Як передає портал "Коментарі", про це Снайдер заявив у своєму виступі на Київському безпековому форумі.

Відомий історик розповів, чию політику наслідує Путін

Тімоті Снайдер порівняв Путіна зі Сталіним. Фото з відкритих джерел

Тімоті Снайдер наголосив, що Путін намагається продемонструвати країнам Африки і Азії, що після знищення української зернової інфраструктури він контролює світовий експорт продовольства.  

"Путін намагається продемонструвати лідерам країн Африки та Азії, що має владу над голодом, що він буде вирішувати, кому жити, а кому помирати. Це, звичайно, є дуже прямим відлунням 1930-х років та політики Сталіна", — заявив американський історик.

За словами професора, російський президент, як і в минулому радянська влада, вважає, що України не було, немає і не може бути, а тому все, що робиться проти українців, можна виправдати.

"Сталін і сталіністи були впевнені, що є одне певне майбутнє, єдиний певний комунізм, певний Радянський Союз. А тому все, що робилося в Україні, так чи інакше було ними виправдано", — наголосив Тімоті Снайдер.

За словами історика, однією з причин голодомору, через який загинули мільйони українців, була масштабна брехня, якою російська пропаганда продовжує користуватися до сьогоднішнього дня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що гібридна війна на російсько-фінському кордоні є частиною більшого плану Володимира Путіна, стверджує американський Інститут вивчення війни. Згідно з аналізом інституту, у планах Кремля – відвернути увагу від України та розвалити НАТО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини