Головна Новини Світ Росія Відомо скільки мешканців ОРДЛО взяли участь у російських виборах
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо скільки мешканців ОРДЛО взяли участь у російських виборах

Вибори до Держдуми завершилися, а українці отримали російські паспорти

20 вересня 2021, 00:10
Поділіться публікацією:

Українців, що проживають на тимчасово окупованих територіях, залучали до виборів у Державну Думу РФ. Повідомляється скільки людей віддали свої голоси як громадяни Росії. Про це повідомляє Слово і діло.

Відомо скільки мешканців ОРДЛО взяли участь у російських виборах

Мешканці ОРДЛО взяли участь у виборах в РФ, фото з відкритих джерел

Експерти підрахували, що більше 150 тисяч українців з непідконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей голосували на виборах протягом трьох днів. Люди проголосували за федеральні та місцеві виборчі списки кандидатів.

За словами голови комісії з міжнародного співробітництва Ради з прав людини РФ Кирила Вишинського, понад 650 тисяч осіб на українських територіях вже отримали громадянство Росії. У комісії з міжнародного співробітництва підрахували скільки рейсів було виконано з окупованих територій до Росії — майже 1500.

Нагадаємо, що українців возили до виборчих дільниць на територію РФ автобусами та потягами. До речі, на виборах голосували й мешканці анексованого Криму. Три дні відбувалося голосування за кандидатів до Держдуми (нижньої палати парламенту), губернаторів, депутатів регіонального та міського рівнів.

Кирил Вишинський зазначив, що найбільша кількість виборців із-за кордону — це були саме жителі ОРДЛО.

Як повідомляв портал "Коментарі", РНБО запроваджує санкції за вибори в Держдуму на Донбасі і в Криму.
Рада національної безпеки і оборони України прийняв ряд рішень, що мають відношення до Донбасу і всьому російсько-українського конфлікту (санкції за вибори в Держдуму РФ, зміцнення обороноздатності, міжнародні навчання), а також в рамках деолігархізації. Експерт з питань окупованих територій, економічний експерт Юрій Смілянський прокоментував доречність і можливу ефективність цих рішень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини