Головна Новини Світ Росія Відомого письменника визнали "іноагентом" в РФ: про кого йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомого письменника визнали "іноагентом" в РФ: про кого йдеться

Письменника Акуніна включили до російського реєстру іноземних агентів

12 січня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

Міністерство юстиції РФ оголосило іноземним агентом відомого російського письменника Бориса Акуніна. Про це повідомляють російські медіа, передає портал "Коментарі".

Відомого письменника визнали "іноагентом" в РФ: про кого йдеться

Борис Акунін покинув РФ у 2014 році. Фото з відкритих джерел

Автора серії детективів про Ераста Фандоріна включили до російського реєстру іноземних агентів 12 січня.

Письменник Борис Акунін (справжнє ім'я та прізвище — Григорій Чхартішвілі) виїхав з РФ у 2014 році після того, як було анексовано Крим. Відтоді письменник регулярно робив критичні заяви на адресу російської влади і її політики. У 2022 році Акунін засудив вторгнення РФ в Україну.

Це не перше рішення влади РФ щодо письменника. Раніше Росфінмоніторинг вніс Акуніна до "реєстру екстремістів і терористів". Також проти письменника порушили кримінальну справу за "дискредитацію" російської армії.

Як відомо, законодавство про іноагентів у Росії з'явилося у 2012 році. Закон дозволяє російському Мін'юсту визнавати некомерційні організації іноземними агентами, якщо вони отримують фінансування з-за кордону та займаються політичною діяльністю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський підписав із прем'єр-міністром Великобританії Ріші Сунаком угоду у сфері безпеки між Україною та Великобританією. Раніше офіційний Лондон анонсували, що прем'єр-міністр і президент Зеленський підпишуть історичну угоду між Великобританією та Україною про співпрацю у сфері безпеки. Країни "Великої сімки" домовилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року. Великобританія є першою країною, яка уклала остаточну угоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини