Головна Новини Світ Росія Викинули на вулицю: що Путін зробив із Суровікіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Викинули на вулицю: що Путін зробив із Суровікіним

"Технічно" Суровікін все ще чинний офіцер збройних сил

5 вересня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

Російський генерал Сергій Суровікін, якого було затримано і  який знаходився, як бранець, але вдома,  опісля  вгамування "вагнерівського" заколоту, звільнили. Перший раз, опісля  раптового зникнення, екс-військового помітили  на публіці.

Викинули на вулицю: що Путін зробив із Суровікіним

Путін та генерал Суровікін (фото з відкритих джерел)

Про те, що цей генерал звільнений,   інформує  The New York Times, що посилається  на інформацію, яку надали  два американські чиновники  та джерело, близьке  до російського оборонного Міністерства.

Зокрема, за  інформацією співрозмовника, наближеного до російського МО, "технічно"  генерал- є чинним російським офіцером. Але в нього не  буде подальших "кар’єрних перспектив".

Інформацію  про звільнення  Суровікіна  оприлюднила на своєму Telegram-каналі журналістка з РФ Ксенія Собчак. Вона  виставила його свіже фото,  відставний військовий  разом з дружиною.

"Генерал Сергій Суровікін вийшов. Живий, здоровий, вдома, з родиною, в Москві", — пише  Ксенія Собчак

До слова, саме згадуваний  Суворікін ніби міг  бути поінформований про план Пригожина влаштувати похід до російської столиці, проте він  не розповів  про можливий військовий заколот. Це  могло  розізлити господаря кремля Володимира Путіна, і  з цього часу  в опального генерала з’явились  проблеми. Спочатку він зник, потім його затримали  та тримали під домашнім.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, який російський генерал замінить СуровікінаВ РФ тимчасово обов’язки очільника  Військово-космічних сил РФ на заміну  звільненому генералу Сергію Суровікіну виконуватиме інший військовий — генерал-полковник Віктор Афзалов.  Якийсь час  цей генерал вже був на  цій посаді. 

Російські пропагандисти зазначають, що Віктор Афзалов  до цього працював на посаді  першого заступника  Суровікіна. Він був в числі тих високопоставлених військових, які  планували  та відповідають за  організацію повномасштабної війни  РФ  на  Україну.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини