Головна Новини Світ Росія «Виправдовував тероризм». У Росії заочно заарештували Арестовича
commentss НОВИНИ Всі новини

«Виправдовував тероризм». У Росії заочно заарештували Арестовича

Басманний районний суд Москви заочно заарештував колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича, повідомляє ТАС. Його оголосили у розшук за «публічне виправдання тероризму», передає портал «Коментарі»

6 лютого 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Олексія Арестовича Басманний райсуд Москви звинувачує за двома статтями. Зокрема, російський суд вважає винним колишнього радника Офісу президента в "поширенні фейків" про армію РФ.

«Виправдовував тероризм». У Росії заочно заарештували Арестовича

Арестовича звинувачують у "дискредитуванні" армії РФ

Також Арестовича звинувачують у публічних "закликах до терористичної діяльності і виправданні тероризму".

Басманним райсудом Арестовичу був обраний запобіжний захід у вигляді взяття під варту на термін 2 місяці з моменту його фактичного затримання.

Нагадаємо, як повідомляв портал "Коментарі", Олексій Арестович зараз знаходиться в Нью-Йорку. Проте він відмовився коментувати, яким чином йому вдалося виїхати з України. Блогер лиш додав, що це – "державна таємниця". Потім він все ж уточнив, що виїхав на законних підставах, тому не мав жодних проблем на кордоні. Як повідомляли "Коментарі", Олексій Арестович розповідав, що у США він знаходиться, як  "незалежний експерт з українського питання". Відповідаючи на питання, коли він збирається повернутися в Україну, Арестович заявив, що дуже хоче додому і кримінальні справи, що відкриті, його не лякають. Але він має ще два проєкти в Європі.

Також портал "Коментарі"  повідомляв, що NGL.media з посиланням на свої джерела у прикордонній службі заявило, що 48-річний Олексій Арестовичвиїхав 4 вересня минулого року у Польщу через пункт пропуску Краківець-Корчова. За інформаціє розслідувачів, підставою для його виїзду став лист Головного управління розвідки МО України.

Разом з тим, прикордонники заявили, що підставою для виїзду Арестовича не був лист ГУР.

Окрім того, портал "Коментарі" повідомляв, що в ГУР також заявили, що не допомагали Арестовичу виїхати за кордон.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tass.ru/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини