Головна Новини Світ Росія Випробування міжконтинентальної ракети в РФ: яку мету переслідує Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Випробування міжконтинентальної ракети в РФ: яку мету переслідує Кремль

Експерти говорять, що експериментальний пуск не означає, що в рф можливо серійне виробництво ракет

22 квітня 2022, 10:28
Поділіться публікацією:

В рф провели експериментальний пуск МБР РС-28 "Сармат" шахтного базування в Красноярському краю, там на Красноярському машинобудівному заводі планується почали виробництво таких ракет, за інформацією російського міністерства оборони.

Випробування міжконтинентальної ракети в РФ:  яку мету переслідує Кремль

Фото ілюстративне / Pixabay

Військовий експерт Олег Жданов прокоментував запуск та пояснив, що росія намагається продемонструвати світу.

За його словами, скоріше за все це не нова розробка, а модернізація радянської ракети. За 30 років в росіян немає нових розробок, вони дістають старі проекти, які існували на момент розвалу радянського союзу.

"Це натяк з політичної точки зору, що у рф є така зброя як міжконтинентальні ракети. Це суто політична подія, що стосується країн Альянсу або колективного Заходу", — говорить експерт.

Про цю ракету Путін заявляв давно й це перший експериментальний пуск ракети-носія, що має перевершити стару ракету типу РС-20В "Воєвода"(за класифікацією НАТО — SS-18 "Сатана"). Це надважка багатоступенева ракета, яка може виходити на орбіту і вивозити до 10 тонн вантажу, дальність пуску — 18 000 км. Теоретично вона вивозить до 10 ядерних зарядів, які можуть атакувати цілі з космічної орбіти.

Надалі будуть державні випробування і якщо вони будуть успішними, потім буде прийнято рішення про налагодження серійного виробництва.

"Тільки якщо вони відновлять виробництво старих ракет типу "Воєвода", але навряд чи виробництво збереглося. Це така ж заява як імпортозаміщення. Коли мікрочіп, який вони презентували як російський, виявився тайванським. Теж саме те й в ракетобудівництві. Напевно в них була така ракета, тому вони її й запустили. Така ж ситуація з ТУ-160, стратегічним бомбардувальником. В 2019 році Путін наказав терміново відновити виробництво, а вони взяли знайшли в ангарах фюзеляж, зібрали й сказали, що відновили — на цьому все закінчилося й завод закрився", — пояснює Олег Жданов.

Російська влада заявляла, що ця ракета здатна обійти всі механізми і системи протиракетної оборони, однак, як говорить експерт, "голови" ракети ще ніхто не бачив. До того ж сумнівним є те, що росія зможе без іноземних комплектуючих запустити виробництво таких ракет, бо воно навряд чи збереглося.

Політичний експерт Юрій Романенко вважає, що вся історія з шантажем росією світу — це ознаки кінця імперії диктатора Путіна. 

"Дивлячись, як розвивається логіка війни між Україною та Росією, можна вже сказати, що Росія відтворює свої звичні форми фіналу старої моделі. Яка закінчується кризою у вигляді невдалої війни. І поводяться росіяни аналогічно до матриці Кримської війни 1853-1855 і Російсько-Японської 1904-1905. Йде відмирання старої моделі на тлі розбудови світової системи, де формується новий баланс сил у протистоянні Заходу та Азії. Напівпериферійна імперія Росії на цьому фоні "мечется" між розумними та красивими, судомно намагаючись довести, що якщо вона хоч і не розумна, то, як мінімум, гарна, бо має ядерну зброю", — додає експерт, коментуючи демонстраційний експериментальний запуск "Сармата" в рф, який вже ніхто не сприймає всерйоз як і старого 69-річного диктатора, що намагається ще бодай чимось залякати.

Слова експерта підтверджує й українська розвідка, адже виявлено, що блоки російських крилатих ракет типу Х-55, а також їх модифікацій Х-555 та Х-101 розроблені у 1960-1970 рр., а їх навігаційна система “ПГИ-2М” розроблена в 1977 році.

Як повідомляв портал "Коментарі", росія змінює тактику в Маріуполі й Путін прийняв таке рішення щодо "Азовсталі" не просто так.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини