Головна Новини Світ Росія Вірменія не прийняла пропозицію Кремля: у Путіна відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія не прийняла пропозицію Кремля: у Путіна відповіли

Рішення Пашиняна стало несподіванкою для кремля

14 листопада 2023, 18:59 comments11926
Поділіться публікацією:

Після ситуації в Нагірному Карабасі відносини Росії та Вірменії продовжують погіршуватися.  Прем’єр Вірмнії  Нікол Пашинян завдав нового удару у спину Путіну. Вірменський прем'єр відмовився брати участь у черговій сесії ОДКБ та попросив "зрозуміти це рішення". Але у Кремля вже відреагували на це рішення. Про це пишуть російські пропагандисти.  

Вірменія не прийняла пропозицію Кремля: у Путіна відповіли

Дмитро Пєсков (фото з відкритих джерел)

Стало відомо, що вперше з 2009 року, коли почалися ці засідання, Вірменія пропустить сесію Ради безпеки ОДКБ.

 Відтак, це рішення прем'єра Вірменії стало несподіванкою для Кремля.

"Якщо це справді так, то можна висловити жаль. Ми розуміємо, що кожен глава уряду або глава держави може мати свої заходи в робочому графіку, свої обставини. Але можна висловити лише жаль, тому що подібні зустрічі є дуже хорошим приводом для обміну думками, для звіряння годинника", — заявив речник Путіна.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Пашинян відповів відмовою на запрошення Лукашенка відвідати зустріч ОДКБ. Прем'єр Вірменії Нікол Пашинян відмовився брати участь у зустрічі ОДКБ у Мінську 23 листопада. 

Згідно з повідомленням прес-служби, телефонна розмова відбулася з ініціативи самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. У ньому, зокрема, обговорювалися питання щодо організації сесії Ради колективної безпеки ОДКБ.

відносини Вірменії із союзниками щодо ОДКБ дуже натягнуті, зокрема, не все гладко у відносинах між Єреваном та Москвою. Причиною для недавніх розбіжностей між країнами стала участь офіційної делегації Вірменії у саміті за формулою миру на Мальті. Москва побачила у цьому "демонстративний антиросійський жест". Таку заяву зробила представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова, яку цитує низка російських ЗМІ.                       
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини