Головна Новини Світ Росія Вірменія ратифікувала Римський статут: як відреагували у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія ратифікувала Римський статут: як відреагували у Путіна

Вірменія підписала Римський статут ще у 1999 році, але ратифікувала його тільки сьогодні

3 жовтня 2023, 15:40
Поділіться публікацією:

3 жовтня парламент Вірменії нарешті ратифікував Римський статут Міжнародного кримінального суду. Тож тепер Путіна мають арештувати, якщо він прибуде до цієї країни. Адже МКС у березні 2023 року видав ордер на арешт російського президента за підозрою в примусовій депортації дітей з України на територію Росії. У Кремлі з відповіддю не забарилися. Пєсков заявив, що приєднання Вірменії до Римського статуту є некоректним рішенням, цитують кремлівського речника пропагандистські ЗМІ.

Вірменія ратифікувала Римський статут: як відреагували у Путіна

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Коментуючи рішення парламенту Вірменії, Пєсков заявив, що Росія вважає народ Вірменії братнім, але до керівництва цієї країни має питання. Також він заявив, що Кремль не хотів би, щоб Путіну колись довелося відмовлятися від візиту до Вірменії.

"Вірменія — це дружня нам держава, наш партнер. І, безумовно, нас багато поєднує з братнім вірменським народом. І в нас немає сумнівів, що об'єднуватиме назавжди. Але при цьому, звичайно, до чинного керівництва Вірменії у нас з'являться додаткові питання". Вони були заздалегідь передані вірменській стороні", — заявив Пєсков.

Відомо, що у 1999 році Вірменія підписала Римський статут, але до цього часу не ратифікувала його. 1 вересня 2023 року уряд країни відправив до парламенту проєкт ратифікації Римського статуту МКС.

Також "Коментарі" писали про те, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров звинуватив країни ЄС в "нацизмі". Причиною таких заяви стало рішення кількох країн Євросоюзу заборонити в'їзд для автомобілів з російськими номерами. Під час зустрічі міжнародного клуба "Валдай" Лавров відреагував на нові санкції проти Росії, які обмежують в'їзд для автомобілів з російською реєстрацією. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини