Головна Новини Світ Росія Війна в Україні: ЗМІ розкрили план «Б» Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: ЗМІ розкрили план «Б» Путіна

Путін самообманувся, думаючи, що він не може припинити війну, адже це означає ухвалення поразки

11 травня 2023, 12:42 comments2814
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін був упевнений у бліцкризі в Україні і справді вірив у захоплення Києва за кілька днів. Спочатку плану "Б" у російського диктатора не було, і це привело його до пастки. Тепер Путін не може програти у цій війні, як і зупинити її. Водночас його армія не здатна захоплювати нові території. Припинення бойових дій означатиме ухвалення поразки. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй статті для The New York Times пише аналітик Томас Фрідман.

Війна в Україні: ЗМІ розкрили план «Б» Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Аналітик вважає, що сьогодні план "Б" Путіна полягає у тому, щоб замаскувати крах плану "А" про те, що йому за дуже короткий час вдасться встановити контроль над усією територією України.

"Що робить цю війну однією з найболючіших та безглуздих воєн сучасності — лідер знищує цивільну інфраструктуру іншої країни, поки це не дає йому достатньо прикриття, щоб приховати той факт, що він був величезним дурнем", — зазначив Фрідман.

За його словами, Путін досі намагається знайти бодай якесь виправдання невдач "другої армії світу" в Україні. Наприклад, під час параду 9 травня він зробив заяву про те, що України не існує, а її територія – це частина РФ. За його версією, війну спровокували "глобалісти та еліти" Заходу.

Фрідман впевнений, що тепер Путін щосили шукає план "Б", але кількість проблем від цього не стає меншою. Тепер росіянам потрібно пояснити невдачі, втрати та ізоляцію, в якій опинилася Росія.

"Неможливо вникнути в голову Путіна та передбачити його наступний крок... Його дії свідчать про те, що він усвідомлює провал плану "А". І тепер він зробить все, щоб створити план "Б", щоб виправдати жахливі втрати перед країною, де переможені лідери не йдуть у відставку мирно", — наголосив Фрідман.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський пояснив, чому відкладається контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини