Головна Новини Світ Росія Візит Путіна до ОАЕ та Саудівської Аравії: західні ЗМІ пояснили навіщо він їздив на Близький Схід
commentss НОВИНИ Всі новини

Візит Путіна до ОАЕ та Саудівської Аравії: західні ЗМІ пояснили навіщо він їздив на Близький Схід

Путін сказав, що російсько-саудівські відносини “вийшли на такий рівень, якого вони ніколи не бачили”

7 грудня 2023, 20:50 comments1151
Поділіться публікацією:

 Очільник РФ  Володимир Путін 6 грудня побував  в Об'єднаних  Арабських  Еміратах та Саудівській  Аравії  в рамках блискавичного турне,  яке покликане  підвищити авторитет Росії,  в якості  близькосхідного лідера,  не беручи до уваги ту обставину, що  війна в Україні  продовжується.

Візит Путіна до ОАЕ та Саудівської Аравії: західні ЗМІ пояснили навіщо він їздив на Близький Схід

Путін відвідав ОАЕ та Саудівську Аравію (фото з відкритих джерел)

Про це  інформує  Associated Press

 Путін прилетів до Абу-Дабі, столиці Еміратів, де  йдуть кліматичні переговори ООН COP28. Це   його перша поїздка  до цього регіону  після пандемії  коронавірусу  та війскового вторгнення  до України   минулого року.

Перед початком  переговорів з  лідером ОАЕ Мухаммедом бін Заїдом Аль Нагаяном,  російський президент  пропонував обговорювати енергетичну співпрацю, конфлікт на території  Близького  Сходу  та “українську кризу”. Він високо оцінює  теперішній стан відносин  РФ з  ОАЕ.  

Володимир Путін, закордонні  вояжі якого були обмежені  після  початку війни в  Україні,  побував у Китаї в жовтні  і  мав декілька  візитів  до колишніх радянських республік за останній час. Судді  Міжнародного кримінального суду видали ордер на його арешт  через початок війни в Україні.

Проте, ні  ОАЕ, ні  Саудівська Аравія не підписували договір про заснування МКС, тому  вони не зобов'язані затримати Путіна за ордером,  що звинувачує його в особистій відповідальності за викрадення  українських дітей  в час війни.  

Шейх Абдалла бін Заїд Аль Нагаян,  керівник Міністерства  закордонних справ ОАЕ, зустрічав  усміхненого  господаря Кремля. Чотири винищувачі Су-35 російських ВПС супроводжували  президентський літак  під час перельоту   з Росії.   

Хоч ця арабська країна  є союзником Сполучених Штатів, вони  підтримують  тісні зв'язки з РФ. Вони вітали  російського президента  в палаці Каср аль-Ватан в Абу-Дабі салютом з 21 гармати і вильотом своїх  військових літаків ОАЕ, які  пускали дим в кольорах російського прапора.

“Я радий знову зустрітися з вами”, — сказав шейх Мухаммед,  вітаючи  президента РФ. Пізніше в оприлюдненій  заяві було  зазначено, що сторони  обговорювали “важливість зміцнення діалогу і співпраці для забезпечення стабільності і прогресу”.

Опісля прильоту   господаря Кремля  до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда,  він і спадковий принц Мухаммед бін Салман обмінялись  міцним рукостисканням і посмішками, йдучи на  переговори.

 Путін  відмітив, що російсько-саудівські відносини “виходять на такий рівень, якого вони ніколи не бачили”. Він зазначив, що “дуже важливо обмінюватися інформацією та оцінками того, що відбувається в регіоні”.

Мухаммед, своєю чергою, заявив, що російсько-саудівська співпраця сприяє зміцненню безпеки  в цьому регіоні  Близького Сході, додаючи, що “наша майбутня політична взаємодія і співпраця, безсумнівно, матиме позитивний вплив на глобальну ситуацію”.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з чим пов'язаний путінський вояж до ОАЕ та Саудівської Аравії

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини