Головна Новини Світ Росія Влада Грузії допомагає Росії обходити санкції – українська розвідка
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада Грузії допомагає Росії обходити санкції – українська розвідка

Влада Грузії дозволила контрабанду підсанкційних товарів до РФ через свою територію

4 квітня 2022, 14:24
Поділіться публікацією:

Росія налагоджує канал контрабанди товарів, що потрапили під санкції, зокрема й військового призначення, через Грузію за згодою політичного керівництва держави. Як повідомляють "Коментарі", таку заяву зробило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Фейсбуці.

Влада Грузії допомагає Росії обходити санкції – українська розвідка

Прапор Грузії - фото з відкритих джерел

"Через введення міжнародних санкцій РФ позбулась можливості постачання великої номенклатури товарів військового, подвійного та цивільного призначення. Щоб обійти санкції, російські агенти налагоджують канали контрабанди, які проходять, зокрема, територією Грузії. При цьому, представники грузинських спецслужб отримали вказівку від політичного керівництва не перешкоджати діяльності контрабандистів", — повідомили в Головному управлінні розвідки.

За даними української розвідки, наразі відомо ще про один канал постачання товарів військового призначення до Росії — Східна Азія. Через Східну Азію до Росії поставляють запчастини для техніки, електроніку й оптичні прилади.

Також за інформацією ГУР Міноборони, зараз розглядається можливість відновлення авіасполучення між Грузією та Росією.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Міноборони повідомили, що насправді означає відхід російських військ — "це не капітуляція окупантів". В Україні, незважаючи на відхід російських окупантів із деяких територій, досі залишається високий ризик ескалації та ймовірність ракетних ударів, зокрема, і по великих містах.

Також "Коментарі" писали, що стали відомі втрати армії РФ з початку війни проти України. У Генеральному штабі Збройних сил України озвучили дані про втрати армії РФ у війні проти України станом на ранок 4 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини