Головна Новини Світ Росія Все дуже погано: чому Путін вирішив відмовитися від параду військових кораблів у Петербурзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Все дуже погано: чому Путін вирішив відмовитися від параду військових кораблів у Петербурзі

Кронштадський елемент параду, який мав відбутися 28 липня 2024 року, скасовано через проблеми безпеки

26 липня 2024, 14:17 comments3069
Поділіться публікацією:

Після вторгнення в Україну російська влада змушена скасовувати публічні заходи. Цього року не буде проходу кораблів до Кронштадту. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

Все дуже погано: чому Путін вирішив відмовитися від параду військових кораблів у Петербурзі

Парад військових кораблів у Петербурзі. Фото: з відкритих джерел

Міноборони Британії зазначає, що день ВМФ Росії – щорічна демонстрація морської могутності Росії, покликана прославляти Військово-морський флот Російської Федерації. Незважаючи на популярність у 1970-х роках, захід було скасовано у 1980 році до 2017 року, коли Володимир Путін відновив його як державне свято.

За інформацією британської розвідки, хоча святкування відбуваються по всій Росії, головна подія проходить у Санкт-Петербурзі, де російські кораблі проходять Невою до Кронштадтської військово-морської бази. Однак цього року повідомлення вказують на те, що кронштадський елемент параду, який мав відбутися 28 липня 2024 року, скасовано через проблеми безпеки.

"Це не перший випадок скасування заходів з моменту вторгнення Росії в Україну. Тим не менш, це найгучніший скасований захід, який наголошує на зростаючій тенденції до того, що Росія не може гарантувати захист своїх сил", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Москва не може дозволити собі таких втрат: британська розвідка розповіла про потужний удар ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російські окупаційні війська продовжують наступальні операції одночасно на кількох ділянках фронту. Напрям Авдіївка-Покровськ залишається основним для військових зусиль Росії. Про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Британії у Twitter (X).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини