Головна Новини Світ Росія Всі під ковпаком: в Telegram з'явилася база даних російських правоохоронців
commentss НОВИНИ Всі новини

Всі під ковпаком: в Telegram з'явилася база даних російських правоохоронців

Багато російських правоохоронців виявилися занесеними в базу даних, яка містить всю їхню особисту інформацію

30 січня 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Після акцій 23 січня в месенджері Telegram з'явився канал з персональними даними поліцейських і росгвардійців, які брали участь в затриманнях. На "злив" особистої інформації силовиків в мережі звернула увагу газета "Коммерсант".

Всі під ковпаком: в Telegram з'явилася база даних російських правоохоронців

Особисті данні російських поліцейських стали відомі

Для пошуку інформації власники каналу використовують програми для розпізнавання облич по фотографії і бази даних, які вже витекли в мережу, пояснюють експерти. Серед інформації, що публікується — імена силовиків, їх фотографії, телефони, посилання на сторінки в соціальних мережах і дані про родичів.

У Держдумі вже заявили, що публікація особистої інформації може загрожувати безпеці правоохоронців і їх близьких.

Як повідомляло видання "Коментарі", протестуючі в Гонконзі відстежували переміщення поліції через мобільний додаток. Додаток, який відстежував місцезнаходження поліцейських патрулів у Гонконгу, був доступний на смартфонах Apple, незважаючи на сумніви фірми щодо його потенційного використання.

Apple заявила, що додаток HKmap Live, створений з краудсорсингу, який також відстежує використання правоохоронцями сльозогінного газу, заборонений, тому що він дозволяє і заохочує незаконну діяльність. Крім того, додаток вже був доступний в Google Play.

Також видання "Коментарі" розповіло, що Amazon допоможе відстежувати несвідомих співробітників. Компанія планує продавати компаніям технологію, яка допоможе визначати, коли співробітники не носять маски для обличчя і не дистанціюються від оточуючих.

Крім пандемії, технологію можна також використовувати для відстеження дотримання інших правил на робочому місці або для моніторингу населення — наприклад, для перевірки кількості покупців, що стоять в черзі в магазині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини