Головна Новини Світ Росія Вслід за Фінляндією і Литвою в РФ з'явилися претензії до кордону з Естонією
commentss НОВИНИ Всі новини

Вслід за Фінляндією і Литвою в РФ з'явилися претензії до кордону з Естонією

Російські прикордонники демонтували лінію демаркації на річковому кордоні з Естонією

23 травня 2024, 22:19
Поділіться публікацією:

Російські прикордонники прибрали 24 із 50 буїв, встановлених співробітниками прикордонної служби Естонії для позначення територіальних вод на річці Нарва.

Вслід за Фінляндією і Литвою в РФ з'явилися претензії до кордону з Естонією

Росія має претензії до річкового кордону з Естонією. Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Кая Каллас заявила, що Естонія буде реагувати на інцидент "тверезо і виважено". За її словами, Росія використовує проблеми на кордоні для створення страху і занепокоєння.

Повідомляється, що кордон по річці Нарві став предметом суперечки на початку 2024 року, коли РФ заявила, що не згодна з розташуванням половини з 250 буїв, встановлених Естонією.

"Щовесни Естонія і Росія встановлюють на річці Нарві прикордонні буї. Русло з часом змінюється, тому ми переглядаємо розмітку. Якщо до 2022 року встановлення буїв відбувалося багато в чому за обопільною згодою, то тепер Росія не погоджується з позицією Естонії щодо місць розміщення буїв", — заявив начальник прикордонного управління Ерік Пургель.

Варто відзначити, що демаркація річкового кордону між РФ та Естонією відбулася на тлі скандалу, пов'язаного з опублікованою нещодавно постановою російського уряду про розширення територіальних вод РФ в Балтійському морі поруч із державним кордоном з Литвою і Фінляндією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім не має інформації про можливі факти постачання зброї до Росії з Китаю. Раніше міністр оборони Британії Грант Шаппс заявив, що Пекін допомагає Москві летальним озброєнням. "Ми не спостерігали цього у 2022 році. Не спостерігали цього в 2023 році. Не спостерігаємо цього і досі", – заявив Джейк Салліван.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський у червні відвідає з візитом Францію, а також завітає на зустріч країн G7 в Італії. За інформацією джерела Politico, у Франції та на зустрічі країн G7 Володимир Зеленський буде просити у країн-членів НАТО збивати російські ракети над Україною так, як це робили США та Велика Британія під час нападу Ірану на Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини