Головна Новини Світ Росія Втомилися чекати. РФ втрачає важливого союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

Втомилися чекати. РФ втрачає важливого союзника

Саудівська Аравія планує збільшити видобуток нафти, чим завдасть удару по бюджету Росії

26 вересня 2024, 23:13
Поділіться публікацією:

Саудівська Аравія втомилася чекати, коли ціна нафти повернеться до $100 за барель, та більше не хоче втрачати частку на нафтовому ринку. А тому СА має намір з 1 грудня збільшувати видобуток нафти, навіть якщо це призведе до тривалого падіння цін на нафту, пише Financial Times.

Втомилися чекати. РФ втрачає важливого союзника

СА хоче «кинути» Росію. Фото з відкритих джерел

Для Росії збільшення видобутку нафти Саудівською Аравією буде означати падіння доходів тоді, як закладені в бюджет-2025 витрати на війну Кремль планує збільшити ще на 22%.

Щоб збалансувати бюджет, Ер-Ріяду потрібна нафта по $100 за барель. У королівстві порахували, що зможуть компенсувати доходи, розповіли джерела FT. За їхніми словами, керівники країни вирішили більше не віддавати частку ринку іншим виробникам. З грудня Саудівська Аравія збільшуватиме середньодобовий видобуток на 83 000 барелів щомісяця, і через рік він зросте на 1 млн барелів. Зараз СА видобуває 8,9 млн барелів на добу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США не бачать нічого нового у плані перемоги України, який планують обговорити Джо Байден і Володимир Зеленський, пише The Wall Street Journal. WSJ зазначає, що протягом кількох місяців Володимир Зеленський називав цей план "основою для перемоги над Росією". Однак високопоставлені американські та європейські чиновники, обізнані з пунктами плану, розповіли, що документ не пропонує чіткого шляху перемоги України в умовах, коли російські війська повільно добиваються успіху на полі бою.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Росія дозволяє собі посилювати ядерний шантаж через нерішучість західних союзників України, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін. Він висловив сумніви з приводу того, що росіяни реально мають на меті найближчим часом використати ядерну зброю проти України. "Ці заяви зробили перед зустріччю, де союзники будуть вирішувати можливість використання далекобійної зброї по російській території, аби вплинути на це рішення не на нашу користь", — зазначив офіцер ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини