Головна Новини Світ Росія Ядерно-ракетна криза між Москвою та Вашингтоном неминуча - російський чиновник
commentss НОВИНИ Всі новини

Ядерно-ракетна криза між Москвою та Вашингтоном неминуча - російський чиновник

Російський чиновник каже, що ракетна криза неминуча без обмеження озброєнь

27 січня 2022, 15:41
Поділіться публікацією:

Росія заявила в четвер, 27 січня, що ракетно-ядерна криза між Москвою і Вашингтоном неминуча без заходів для забезпечення стримування зброї. Про це повідомляє Reuters.

Ядерно-ракетна криза між Москвою та Вашингтоном неминуча - російський чиновник

Представник міністерства закордонних справ Володимир Єрмаков - фото з відкритих джерел

Зауваження представника міністерства закордонних справ Володимира Єрмакова прозвучало на наступний день після того, як Сполучені Штати та НАТО офіційно відповіли на пропозиції Росії щодо безпеки. За словами Кремля, не вдалося вирішити ключові проблеми, але залишилася відкритою можливість для подальшого діалогу. 

Єрмаков заявив, що НАТО здатне швидко розгорнути ядерну зброю, яка зможе завдати ударів по стратегічних цілях у Росії.

"Ми продовжуємо наполягати на тому, що першочерговим завданням є досягнення принципового розуміння того, що проблеми в цій сфері мають бути негайно вирішені. Інакше нових "ракетних криз" не уникнути", — сказав Єрмаков.

Російський пакет безпеки, представлений у грудні, включав пропозицію, що вона та Захід повинні утримуватися від розгортання ядерних ракет малої або середньої дальності (INF), які можуть вразити території один одного.

Єрмаков сказав, що Москва вважає, що Сполучені Штати готуються до розміщення ракет малої або середньої дальності в Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Ми наполягаємо на тому, що "спільні ядерні місії" НАТО мають бути негайно зупинені, вся американська ядерна зброя повернута до Сполучених Штатів, а інфраструктура, яка дозволяє забезпечити швидке розгортання, ліквідована", – зазначив Єрмаков.

Москва, яка розмістила десятки тисяч військ поблизу України, попередила про можливу "військово-технічну" відповідь, якщо її вимоги не будуть сприйняті всерйоз, що може включати розгортання ракет.

Розгортання ракет наземного базування було заборонено відповідно до радянсько-американського пакту про контроль над озброєннями 1987 року, але Вашингтон вийшов з договору в 2019 році, звинувативши Москву в його порушенні, що Росія спростувала.

Як повідомляли раніше "Коментарі", назвали зброю, якої Росія може боятися найбільше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини