Головна Новини Світ Росія Як охороняють Путіна: подробиці від колишнього співробітника СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як охороняють Путіна: подробиці від колишнього співробітника СБУ

Секрети безпеки Путіна: від стрільців до контролю за особистим життям охоронців

16 липня 2024, 17:16
Поділіться публікацією:

У недавньому інтерв'ю телеканалу "Київ24" екс-співробітник Служби безпеки України Іван Ступак розповів про складну систему охорони президента Росії Володимира Путіна. За словами Ступака, охорона Путіна організована так, що навіть найменша фінансова помилка охоронця може призвести до його звільнення. Ступак поділився деталями про те, як влаштовано охорону у резиденціях та під час поїздок президента.

Як охороняють Путіна: подробиці від колишнього співробітника СБУ

Як охороняють Путіна: подробиці від колишнього співробітника СБУ

Іван Ступак пояснив, що поряд із Путіним завжди знаходяться охоронці зі спеціальної президентської служби, які пройшли суворий відбір. Вони постійно перевіряються, щоб переконатися, що вони не мають боргів або інших проблем, які могли б зробити їх вразливими для вербування.

"Охороняється Путін дуже ретельно. Усі його резиденції охороняються. І його охорона постійно моніториться на спосіб життя. Йдеться не про Федеральну службу охорони, а є Служба безпеки президента, яка перебуває безпосередньо поруч із ним. І цих людей перевіряють, щоб у них не з'явилися випадково якісь великі борги. Наприклад, в онлайн-казино програвся, і він у такий спосіб потенційно вразливий для вербування...", — розповів Ступак.

Автокортеж Путіна супроводжує спеціальний автобус із озброєними стрілками та група для тактичної підтримки, яка готова відбити будь-яку атаку. Це свідчить, наскільки серйозно підходять до безпеки президента.

На зустрічах Путін сидить за порожнім столом, оточений довіреними людьми, а за ними стоять охоронці, готові будь-якої миті запобігти загрозі.

Ступак також згадав, що хоча охорона Путіна здається непробивною, немає жодних підтверджених даних про серйозні замахи на його життя. Він припустив, що якби такі випадки і були, про них не почали б говорити публічно.

"Навіть якби російська преса про це не розповідала, ми не бачили у відкритому доступі прямо чи опосередковано якісь каральні заходи, наприклад щодо якихось російських генералів або російських олігархів, які намагалися вчинити замах. Від західної преси такої інформації не було", — зазначив Ступак.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини