Головна Новини Світ Росія Як Путін запустив неконтрольований процес створення приватних армій
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Путін запустив неконтрольований процес створення приватних армій

Путін сильно прорахувався, дозволивши створювати приватні армії в Росії у вигляді ПВК

26 квітня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін хотів отримати свій особисті спецвійська у вигляді приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”, але запустив неконтрольований процес створення приватних армій у Росії. Таку думку в Телеефірі висловив російський опозиційний політик Геннадій Гудков, пишуть "Коментарі".

Як Путін запустив неконтрольований процес створення приватних армій

Намагання Путіна отримати особисті спецвійська провалилися

“Путін хотів створити свій приватний особисті спецвійська, абсолютно відморожений, безбашений, поза законом, поза контролем. І він це зробив. Ці спецсили виконували його особисті доручення й завдання через особливо довірених осіб. А Євген Пригожин є особливо довіреною особою. Він виконував будь-які доручення Путіна. І Путіну через свою кримінальну суть, кримінальний характер влади, йому потрібна була напівкримінальна структура, яка виконувала будь-які завдання за його велінням і бажанням. Таку структуру він створив. А коли почалася війна, Пригожин вирішив домогтися ще більшої прихильності Путіна, вступивши в дію як бойова інфраструктура, і спробував зробити, скажімо так, свій внесок, помітний внесок у війну. Але, як ми бачимо, це теж не вийшло”, — сказав Гудков.

Опозиційний політик наголосив, що не варто чекати, що Пригожин втратить підтримку Кремля, оскільки він потрібен президенту РФ у Лівії, Сирії, країнах Африки, можливо, для якихось диверсійних акцій у західних країнах.

Водночас Гудков вважає, що Путін сильно прорахувався, дозволивши створювати приватні армії в Росії у вигляді ПВК. Цією можливістю, на його думку, скористалися високопоставлені люди, які готуються до “війни всіх проти всіх на всій території Росії”.

“І тут дуже добре, коли у тебе є приватна армія, але принаймні хоч врятуєшся або захистишся, або почнеш торгувати. І ось зараз Путін, сам того не розуміючи, запустив дуже небезпечний механізм, який називається “створення приватних армій”… І ось вони полізли, як гриби після дощу… Це, на жаль, симптоми можливої дезінтеграції Росії, коли справді може утворитися смута, абсолютне безвладдя, почнуться якісь збройні зіткнення”, — сказав Гудков.

На його думку, процес створення таких ПВК уже не зупинити, будь-які заборони будуть саботуватися. Тепер Путін повністю позбавлений монополії на насильство, якою колись він володів.

"Це таке явище, яке можна почати, але неможливо закінчити”, — зазначив Гудков.

Як писали "Коментарі", у Росії налічується вже близько 30 приватних військових компаній. І, як упевнені аналітики, створюються вони не для війни з Україною.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що втрати окупаційної армії РФ у війні проти України значно знизилися у зв’язку з тим, що росіяни перейшли до підготовки до оборони.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини