Головна Новини Світ Росія Як реагують члени ОДКБ на війну України проти російських окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як реагують члени ОДКБ на війну України проти російських окупантів

Що відомо про останнє засідання військового комітету країн-членів: які вимоги висувала росія

27 квітня 2022, 14:36
Поділіться публікацією:

Військовий комітет шести країн-членів Організації договору колективної безпеки (ОДКБ) засідав в квітні. Однак, за словами міністра оборони Казахстану Руслана Жаксиликова, вони не обговорювали питання залучення військ країн-членів до війни на території України. Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Як реагують члени ОДКБ на війну України проти російських окупантів

Війська ОДКБ, фото АІФ в Молдові

Представники країн-членів організації Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Таджикистану не хочуть брати участь у війні проти України та не бажають надавати військових для миротворчих операцій на територіях псевдореспублік так званих "ДНР" та "ЛНР". Хоча, як повідомляють в розвідці, рф на цьому наполягала.

"Натомість, члени ОДКБ можуть розглянути можливість обмеженого розгортання національних контингентів на території рф або Білорусі. Але тільки після офіційної заяви щодо нападу України на їхню територію", — йдеться в повідомленні.

Наразі всі країни-учасники ОДКБ, крім Білорусі зайняли досить нейтральну позицію щодо війни росії проти України, вони не визнали анексію Криму та незалежність "ДНР"/"ЛНР".

Як повідомляв портал "Коментарі", наскільки може затягнутися позиційна війна з російськими окупантами. Прогнози дав радник президента Олексій Арестович. За його словами, після активних атак, буде наступний етап війни — позиційна й вона може затягнутися.

Також ми повідомляли, що Збройні сили України провели успішну операцію в Чорноморській зоні та ліквідували пунт управління окупантів на острові біля Одеси. Ворог зазнав втрат в результаті атаки наших військових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини