Головна Новини Світ Росія Як у Кремлі відреагували на позицію Лукашенка щодо Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Кремлі відреагували на позицію Лукашенка щодо Криму

Російські політики нагадали Білорусі про Союзну державу

12 серпня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

У російському політикумі продовжують маніпулювати відносно інших держав. Після резонансної заяви самопроголошеного лідера Білорусі Олександра Лукашенка про визнання Криму, Кремль не змусив довго чекати своєї реакції, повідомляє пропагандистський ресурс "РИА Новости".

Як у Кремлі відреагували на позицію Лукашенка щодо Криму

Лавров нагадав Лукашенку про "Союзну державу". Фото з відкритих джерел

За словами керівника російського міністерства закордонних справ Сергія Лаврова, у Російської Федерації з 1999 року укладено договір із Білоруссю про так звану "Союзну державу". Як пояснив чиновник, дія цього документа поширюється на всю територію як Росії, так і Білорусі.

Саме тому в Кремлі вважають, що офіційного визнання Криму від РБ можна і не чекати — півострів начебто разом з усією білоруською країною вже і так об'єднаний.

"За нашим законодавством, Республіка Крим — це територія Російської Федерації й входить до Союзної держави разом із нашими білоруськими друзями", — заявив Лавров, коментуючи нещодавні заяви Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, що в понеділок, 9 серпня, невизнаний лідер Білорусі провів велику пресконференцію для місцевих і закордонних журналістів. Під час її проведення Лукашенко офіційно підняв тему приналежності Кримського півострова, цього разу схилившись до Росії. За його словами, у нього "розв'язані руки", не дивлячись на те, що його підпис знаходиться під кількома важливими документами, в т.ч. тим же Будапештським меморандумом. Коли ж саме Олександр Лукашенко погодиться визнати Крим частиною РФ, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі "Коментарі" ви можете дізнатися про те, скільки держав мають намір взяти участь у саміті "Кримська платформа", який буде присвячений питанням реінтеграції півострова в Україну, а також які проблеми цим країнам обіцяє Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/rian_ru/114392
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини