Головна Новини Світ Росія З Росії можуть зняти санкції: ЗМІ назвали головну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

З Росії можуть зняти санкції: ЗМІ назвали головну умову

У Росії вже заявили, що рішення не визнають і міжнародному правосуддю Путіна видавати не стануть

18 березня 2023, 14:14 comments8282
Поділіться публікацією:

Росія не може добитися перегляду, а то й зовсім зняття міжнародних санкцій доти, доки президента Володимира Путіна та "дитячого" омбудсмена Марію Львову-Бєлову не видадуть Міжнародному кримінальному суду. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The New York Times заявив колишній посол з особливих доручень, який очолював Управління глобального кримінального правосуддя в Держдепі, Стівен Репп.

З Росії можуть зняти санкції: ЗМІ назвали головну умову

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що рішення МКС зробить Путіна ізгоєм. Куди б російський диктатор не поїхав, йому весь час загрожуватиме арешт. Репп пояснив, що сподіватися на те, що згодом про це рішення всі забудуть чи вдасться його скасувати – марно.

Більше того, наголосив Стівен Репп, Росія не може домогтися зняття міжнародних санкцій без виконання ордерів суду. Це головна умова, яку жодна цивілізована країна не порушить.

На думку Реппа, зрештою російський президент опиниться на лаві підсудних у Гаазі, де судили інших обвинувачених у військових злочинцях. "Інакше Путін помре з цим (ордером), що висить над його головою".

Читайте також на порталі "Коментарі" — топ-темою залишається рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі про видачу ордера на арешт російського президента Путіна. Поряд з омбудсменом країни-агресора з прав дитини Марією Львовою-Бєловою він підозрюється в незаконній депортації дітей з території України. За словами українського лідера Володимира Зеленського, це історичне рішення, з якого розпочнеться історична відповідальність. Президент США Джо Байден упевнений, що російський президент "явно вчинив військові злочини". Ну, а у російських політиків, чиновників та пропагандистів із цього приводу – передбачувана істерика. Про що говорить реакція Заходу та РФ? Що тепер робити Китаю, який зміцнює зв'язок з Росією? До яких наслідків це може призвести? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини