Головна Новини Світ Росія З якими проблемами Путін зіткнувся через погром у Дагестані: відповідь ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

З якими проблемами Путін зіткнувся через погром у Дагестані: відповідь ISW

За інформацією ISW, через погром у Дагестані Путіну все важче показувати РФ як релігійно-толерантну країну.

30 жовтня 2023, 09:28 comments1040
Поділіться публікацією:

Через погром у Махачкалі путінському режиму, очевидно, буде важко запевнити виборців, що ситуація під контролем, і переконати єврейську аудиторію, що їхні меншості в безпеці, незважаючи на свої зусилля представити РФ як релігійно-толерантну країну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

З якими проблемами Путін зіткнувся через погром у Дагестані: відповідь ISW

Погром у Махачкалі. Фото з відкритих джерел

Прес-секретар Головного равінату Росії в Дагестані Овадя Ісаков 29 жовтня заявив, що сотні єврейських сімей у Дагестані мають взагалі залишити країну, бо "Росія – не порятунок", оскільки "там також були погроми".

Президент Росії Володимир Путін 25 жовтня на зустрічі з лідерами кількох російських релігійних організацій, зокрема лідерами іудейської та ісламської конфесій, заявив, що РФ – це "світ релігійної гармонії".

Кремль, ймовірно, хоче представити Росію, як державу, здатну захистити свої релігійні меншини, щоб мати підтримку мусульманської та єврейської аудиторії на тлі загострення конфлікту на Близькому Сході та зменшити напруженість, викликану дедалі більш ультранаціоналістичною Російською православною церквою.

Крім того, експерти звернули увагу, що Москва досі не відреагувала на погром і, схоже, залишила пояснення ситуації на регіональній владі.

Нагадаємо, ввечері 29 жовтня розлючений натовп дагестанців увірвався до аеропорту Махачкали. Вони нібито хотіли зустріти рейс із Ізраїлю, щоб "покарати" євреїв, які "нападають на їхніх братів у Секторі Газа". Пізніше стало відомо, що в ході бійок постраждало понад 20 людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни назвали мету №1 для росіян в Авдіївці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 жовтня 2023, 09:48

Дідів на палочці забули взяти? Чому вони взагалі літали до вбивць українців? Так юдеї і Україну з 52 мільйонами знищили. Гадали що врожай з посіяного серед слов'ян розбрату (пропагандистів. Портнікова-Соловйова) їх не зачепить? Самі по всьому світу боролись з арабськими патріотами ігноруючи правила тих країн. Тепер патріоти будуть брати приклад з ізраїльських терористів і переслідувати їх по всьому світу. Як сказав Зе Гевара, "а какая разница де фашистів знайти?".


Новини