Головна Новини Світ Росія З’явилась перша реакція Росії на прийнятий в Україні закон про заборону УПЦ МП
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилась перша реакція Росії на прийнятий в Україні закон про заборону УПЦ МП

У Росі бурхливо реагують на заборону Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

20 серпня 2024, 14:10 comments4708
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Верховна Рада у другому читанні 265 голосами прийняла закон щодо заборони діяльності на території України релігійних організацій, які пов’язані з кранами-агресорами, зокрема Росією. Таким чином під це визначення підпадає УПЦ МП. В Росі різко відреагували на таке рішення української влади.

З’явилась перша реакція Росії на прийнятий в Україні закон про заборону УПЦ МП

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Однією з перши на заборону УПЦ МП в Україні відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка назвала російську підконтрольну спецслужбам РФ церкву "істинним православ’ям", а українську – "хибною церквою". 

"Мета була знищити на корені канонічне, істинне православ'я, а замість нього підвести понтонно ось таким чином підмінну, яка розуміється лише таким чином хибною церквою. Створити квазіправославну церкву. Її так і треба називати — це ніяка не розкольницька, яка не відкололася, це хибна квазіцерква", — заявила Захарова.

Крім Захарової також заборону УПЦ прокоментували деякі російські депутати, які повторили наративи Кремля і цинічно заявили про "тоталітарну" Україну, якою нібито керують неонацисти.  

"Офіційна заборона УПЦ, за яку проголосувала Верховна рада, знаменує собою остаточне перетворення України на тоталітарну державу з диктатурою неонацистів", — сказав лідер "Справедливої Росії — За правду" Сергій Миронов.

Депутат Держдуми Олексій Чепа у своєму повідомлені переймається "політичним гнітом та заявив, що заборона Московського патріархату – це "дискримінація та геноцид православних українців".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, які фракції у Верховній Раді проголосували проти закону про заборону "московської церкви" в Україні".

Також "Коментарі" писали про українського нардепа, який розповів, що чекатиме "московських попів" після заборони УПЦ МП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини